Af Simon Boas - 31/08-17 19:11

Malene var på stoffer under sin graviditet: Tror ikke, det skader barnetMalene var på stoffer under sin graviditet: Tror ikke, det skader barnet

Gennem de sidste fem år har TV 2-programmet Station 2 fulgt den i dag 24-årige Malene Pedersen, hvor hun i perioder har haft et voldsomt stof- og alkoholmisbrug, alt imens hun bar på sin lille søn inde i maven.

storybild

(Billede: TV 2)

»Okay, hold kæft, den er stærk. Der er for meget hash i,« siger hun og ryster på hovedet i programmet, der bliver sendt torsdag aften.

Her ser man Malene Pedersen, der sidder højgravid i sin lejlighed i Kolding oktober 2015 og ryger en joint. Hun skal netop til at beslutte, om hun skal takke ja tilbuddet om at føde sin bare otte måneder gamle søn ved hjælp af kejsersnit. Hun er 22 år gammel, og natten forinden har hun efter eget udsagn fået tæv af sin kæreste, der har slået hende tre gange i maven. I den mave, hvor hendes ufødte barn ligger og venter på at komme til verden.

I timerne efter overfaldet bliver hun indlagt på hospitalet. Rådet lød, at hun straks burde få kejsersnit, men det afviste hun. I stedet sidder hun få timer efter i sin lejlighed igen, der i mellemtiden er blevet endevendt af politiet i et forsøg på at finde stoffer i hjemmet.

Man ser hende beslutte sig for at takke ja til et kejsersnit. Men hun skal lige ryge sin joint færdig, inden hun tager afsted til til hospitalet. Få dage efter føder hun ved kejsersnit.

En opvækst med narkomisbrug og mordforsøg

19 år tidligere var Malene Pedersen tre år gammel og havde en mor, der lider af skizofreni og har et alvorligt stofmisbrug. Hun blev som tre-årig fjernet fra sin mor og kom i plejefamilie, og herfra er minderne gode, fortæller hun i Station 2. Selv husker hun ikke andet, end at hun var et glad barn, der havde det godt hos plejefamilien.

Men trods omsorg og kærlighed endte Malene Pedersen alligevel med at stikke af fra sin plejefamilie som 11-årig. Hun havde svært ved at forstå, hvorfor hun ikke kunne bo hos sin biologiske mor.

»Jeg drømte om at være sammen med min mor og have et liv sammen med hende derhjemme,« fortæller Malene Pedersen i programmet, der bliver sendt torsdag aften i Station 2.

Men moderen sov meget og var i en periode også indlagt på en psykiatrisk afdeling. Derfor skulle der heller ikke meget til, før Malene Pedersen endte i dårligt selskab, og kort tid efter, at hun havde forladt de trygge rammer hos sin plejefamilie, fandt Malene Pedersen sig selv sidde og ryge hash for første gang i en alder af bare 11 år. To år senere som 13-årige blev Malene Pedersens hashmisbrug suppleret af hårde stoffer,

Og da Malene Pedersen er 16 år gammel, forsøgte hun at slå sin ekskæreste ihjel ved at stikke ham i munden. Det lykkes hende ikke, men i forsøget skar hun to centimeter af kærestens tunge, og hun blev umiddelbart efter indlagt på psykiatrisk afdeling.

Indlæggelsen hjalp imidlertid ikke på Malenes Pedersens misbrug, og i de efterfølgende år fortsatte misbruget, indtil hun som 22-årig i 2015 blev gravid med sin søn. Men trods Malene Pedersen intentioner om at stoppe sit misbrug, faldt hun alligevel i gentagne gange, mens hun var under opsyn af kommunen.

»Jeg er faldet i otte gange på otte måneder. Det, tror jeg ikke, skader barnet. Hvis det ikke havde det godt i maven, så var han kommet ud,« fortalte Malene Pedersen i Station 2, da de mødte hende i oktober 2015 bare en måned før, hun havde termin, og få dage før, hun fik tæv af sin kæreste.

Sønnen bliver fjernet

Ganske få dage efter Malene Pedersen fødte sin dreng, blev han taget fra hende. Allerede inden fødslen havde kommunen besluttet, at drengen skulle anbringes i en plejefamilie ud fra en vurdering om, at Malene Pedersen ikke var i stand til at tage vare på barnet.

En ulykkelig Malene Pedersen stod over for et valg om at skulle fortsætte sit misbrug, eller forsøge at blive stoffri for igen at få lov til at se sin søn. Hun valgte det første, og da hun to måneder efter, i december 2015, havde et skænderi med sin 38-årige kæreste, kulminerede det hele.

»Jeg var påvirket, da jeg gjorde det, men jeg var klar over, hvad jeg havde gjort. Kniven reddede mit liv, hvis ikke jeg havde gjort det, vat jeg død af alle de stoffer, jeg havde taget.«

Malene Pedersen stak en kniv i brystet på sin kæreste, og blev i oktober 2016 kendt skyldig for forsøg på manddrab. Kæresten overlevede, men hun blev idømt seks års fængsel.

I dag sidder Malene Pedersen i fængsel og ser sin søn, der bor hos en plejefamilie, et par gange om måneden. Hun har nu været clean i 11 måneder og kan prøveløslades i 2019.

Du kan se hele dokumentaren om Malene Pedersen i Station 2 torsdag klokken 20.50 på TV 2.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx