Af - 01/05-17 09:52

Skuespiller om kontroversiel scene i populær Netflix-serie: - Jeg gik hjem og grædSkuespiller om kontroversiel scene i populær Netflix-serie: - Jeg gik hjem og græd

Skuespilleren Alisha Boe afslører, at det tærede hårdt på hende at indspille en helt bestemt scene i Netflix-serien 'Døde piger lyver ikke'.

storybild

'13 reasons why' (på dansk: 'Døde piger lyver ikke') havde præmiere på Netflix den 31. marts i år.

Tidligere har metroxpress kunnet fortælle, hvordan amerikanske skoler har forbudt den nye Netflix-serie '13 reason why' (på dansk: 'Døde piger lyver ikke'), der storhitter blandt unge. Og bandlysningen har ikke været uden grund.

(OBS! Denne artikel indeholder spoilere.)

Den nye serie bygger på en dyster fortælling om den fiktive, 17-årige high school-pige Hannahs selvmord - og grundene til hvorfor hun nåede så langt ud. En af dem indebærer en voldtægtsscene, som skuespilleren bag Hannah Katherine Langford spillede.

Amerikanske skoler advarer forældre mod ny Netflix-serie - kan inspirere til selvmord
Amerikanske skoler advarer forældre mod ny Netflix-serie - kan inspirere til selvmord

Men det er ikke seriens eneste voldtægtsscene. I seriens niende afsnit bliver karakteren Jessica, som bliver spillet af Alisha Boe, også voldtaget.

Det skriver Hollywood Reporter.

Det kan være barske sager at se på for unge mennesker, men det var også svært for Alisha Boe at leve sig ind i rollen.

- Selvfølgelig var det svært. Jeg gik hjem den aften og bare græd, men det handler om at fortælle historien for dem, der har oplevet dette, siger hun til det amerikanske medie.

Bare rolig - derfor kan du gå Netflix-amok med god samvittighed
Bare rolig - derfor kan du gå Netflix-amok med god samvittighed

Voldtægtsscenen udspiller sig i Jessicas soveværelse under en fest, hvor hun bliver voldtaget af Bryce, som bliver spillet af Justin Prentice.

Alisha Boe fortæller, at sammen med Justin Prentice havde de øvet scenen mange gange forinden, og under optagelserne var han meget opmærksom på, at hun havde det godt.

Dog lå det hele tiden i den amerikanske skuespillerindes baghoved, at kvinder rundt omkring i verden bliver udsat for denne forbrydelse i virkeligheden.

- Jeg får kvalme ved tanken på at så mange kvinder har oplevet det i virkeligheden uden at sige det til nogen. Det påvirker mig dybt. Jeg vidste, at der med denne rolle fulgte et vigtigt ansvar, siger Alisha Boe.

Voldtog sine ekskærester på stribe: - Det var ikke min mening
Voldtog sine ekskærester på stribe: - Det var ikke min mening

Serien er både blevet rost og kritiseret for at bringe emner som selvmord og voldtægt op. Kritikken lyder blandt andet på, at selvmord avler selvmord og kan dermed have en 'smittende' effekt.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

‘Bad boys’-Amalie: Sådan er Lasses og...
bt.dk
Michael Dyrby: Stop bureaukraterne
bt.dk
Verdensstjerne i København: 'Jeg...
bt.dk
Kæmpe dominans: Barcelona smadrer...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx