Af Amalie Abildgaard - 22/11-17 20:56

Seernes favorit ude af 'Den store bagedyst': 'Det er en lettelse'Seernes favorit ude af 'Den store bagedyst': 'Det er en lettelse'

SPOILER-ADVARSEL: Denne artikel indeholder detaljer fra semifinalen af 'Den store bagedyst'.

storybild

Deltagerne i 'Den store bagedyst' 2017. (Billede: Presse)

Gennem otte uger har danskerne heppet på hele Danmarks farmor, den 60-årige Rosa Kildahl fra Glyngøre i DR-programmet 'Den store bagedyst'. Men i aften sluttede bageeventyret, da hun som den sidste inden finalen måtte forlade konkurrencen.

»Jeg var lettet, da jeg røg ud. Jeg følte ikke, at jeg havde mere at byde på,« siger 60-årige Rosa Kildahl til BT og fortsætter:

»Og så var det mine tre favoritter, der står tilbage i finalen.«

For Rosa Kildahl føltes det som 'ferie' at ryge ud, da hun havde kørt hårdt på under optagelserne og slæbt bagegrej frem og tilbage mellem Glyngøre, der ligger nordvest for Skive, og Clausholm Slot i Hadsten, hvor 'Den store bagedyst' er optaget.

»Jeg var klar til at ryge ud. Jeg havde lovet mine børn, at jeg ikke ville ryge ud som den første, men at jeg nåede så langt, havde jeg ikke regnet med,« fortæller Rosa Kildahl, der beskriver sin deltagelse som en 'skøn udfordring'.

Udover oplevelsen har Rosa Kildahl også fået sig en fanskare på de sociale medier, hvor hun blandt andet har fået sit eget hashtag på Twitter under #bagedystvinder17, som er en reference til det første program.

Opmærksomheden har Rosa Kildahl kun oplevet som positiv.

»Det er helt fantastisk. Jeg havde forberedt mig på negativ kommentarer, såsom 'ryger hende besse ikke snart ud?', men jeg har fået rigtig mange positive henvendelser, og unge mennesker kommer hen og spørger, om jeg vil tage en selfie med dem,« siger Rosa Kildahl.

Af samme grund har hun nu lagt sit hoved i blød for det næste projekt.

»Jeg går og brygger på en idé til noget mere tv, og hvad jeg skal gøre med alle de fans,« griner Rosa Kildahl, der understreger, at hun ikke vil kaste sig over bagningen på tv igen, men har endnu ikke noget konkret.

Selvom det har været en lettelse for Rosa Kildahl at ryge ud, har hun alligevel taget en vigtig ting med fra 'Den store bagedyst', som hun gerne vil give videre til andre:

»Hvis livet giver dig en mulighed for at tage en udfordring op, så skal du springe ud i det. Du kan sagtens presse dig selv, hvilket er vigtigt, så man ikke går i dvale,« afslutter hun.

Finalen sendes på DR1 onsdag den 29. november 2017.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Hovedvej flyder med gylle: 'Der...
bt.dk
Børnefødselsdag udviklede sig...
bt.dk
Bruuns klumme: Hvorfor først nu, Wenger?
bt.dk
Dansk musiker vil være 'X...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx