Af Kristian Dam Nygaard - 13/09-17 22:22; Opdateret: 13/09-17 22:40

Hver fjerde unge dansker er i tvivl: Hvem er manden til højre?Hver fjerde unge dansker er i tvivl: Hvem er manden til højre?

En ny film om tennislegenden Bjørn Borg er på trapperne. Men mange unge aner ikke, hvem han er.

storybild

Shia Labeouf og Sverrir Gudnason i rollerne som John McEnroe og Bjørn Borg i den nye film 'Borg'. (Billede: Nordisk Film Julie Vrabelova)

Nordisk Film får brug for en stærk PR-strategi, hvis de vil have ungdommen i biografen og se den nye Bjørn Borg-film. En ny YouGov-undersøgelse viser, at hver fjerde dansker mellem 18-40 år ikke kender den svenske tennislegende.

Han har 41.500 følgere på Instagram, 469.523 fans på Facebook, og i dag er der endda premiere på en cirka 50 millioner kroner dyr biograffilm om hans imponerende karriere.

Alligevel afslører en ny YouGov-undersøgelse, at hver fjerde dansker mellem 18 og 40 år ikke ved, hvem den svenske tennislegende Bjørn Borg er.

Nogle svarer, at han må være en fodboldspiller, andre at han må være skuespiller, resten giver bare op og svarer 'ved ikke'.

Den i dag 61-årige Bjørn Borg med de berømte lyse lokker havde sin storhedstid i 1970'erne og 1980'erne og udvidede omkring 1990 sit brand med opfindelsen af de i dag yderst populære 'Bjørn Borg boxershorts'.

Spørger man to af tidens mest indflydelsesrige ungdomsfænomener, Youtube-stjernerne Rasmus Brohave på 19 år og Fie Laursen på 21 år, om de kender Bjørn Borg, svarer førstnævnte fornuftigt:

»Jeg ved, at han er en legendarisk tennisspiller, og så har han tjent et par kroner på at lave underbukser.«

Fie Laursen er derimod blandt den del af befolkningen, der ikke helt har styr på den berømte svensker.

»Hvem er Bjørn Borg? Er det ikke de der 2007-underbukser?«

Den aktuelle biograffilm om Bjørn Borg har den for de fleste danskere ukendte, svenske skuespiller Sverrir Gudnason i hovedrollen. Han spiller filmen overfor amerikanske - og lidt mere kendte - Shia Labeouf, der indtager rollen som den temperamentsfulde John McEnroe, der for de uindviede var ligeså legendarisk en tennisspiller som Bjørn Borg.

'Borg'-filmen er instrueret af danske Janus Metz, der er kendt for dokumentarfilmen 'Armadillo' om danske soldater i Afghanistan.

Hvad er Bjørn Borg kendt for?Andel der svarede korrekt 'Tennis':

  • I alt: 88 %
  • 18-29-årige: 72 %
  • 30-39-årige: 77 %
  • 40-49-årige: 96 %
  • 50-59-årige: 98 %
Kilde:Undersøgelsen er baseret på interview med 1.010 repræsentativt udvalgte personer i alderen 18-74 år fra YouGov Panelet i perioden 7. til 10. september 2017. Stikprøven er repræsentativ på køn, alder, geografi, samt stemmeafgivelse ved valget den 18. juni 2015. Den maksimale usikkerhed i undersøgelsen er +/- 3,1 procentpoint. Når tallene nedbrydes på alder er usikkerheden følgende: 18-29 årige: +/- 6,1 procentpoint. 30-39-årige: +/- 5,8 procentpoint.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Grimme mennesker tjener flere penge
bt.dk
Fodboldspiller fandt sin kone død:...
bt.dk
Efter kontroversielt drab på ulv:...
bt.dk
Politiet efterlyser mand fra...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx