Af Kristian Dam Nygaard - 11/11-17 10:03

JUBII! Elsket julekalender bliver genudsendt i årJUBII! Elsket julekalender bliver genudsendt i år

I år genudsendes den folkekære julekalender 'The Julekalender' på TV 2 Charlie. Det fejrer vi med en bunke lækre facts, som du kan underholde med under julefrokosten. Vidste du for eksempel at…

storybild

(Billede: TV2)

1. ”Vi gider ikke”

Da producenten netop var lykkedes med at skaffe sponsorer til at betale for 'The julekalender', ringede Viggo Sommer ifølge Politiken og sagde, at de ikke gad lave julekalender alligevel. Det var heldigvis bare en joke fra De Nattergales side.

2. Slåskamp med Gnags

De De Nattergale var i gang med 'The Julekalender', lå de ifølge Politiken i en juridisk fejde med Gnags, der mente, de havde stjålet en af deres sange. I 'The Julekalender' havde de parodieret Johnny Madsen, så klog af skade sendte de ham musikken til godkendelse først.

3. Optaget i en østjysk stald

'The Julekalender' er optaget i en stald på gården Søgård fra 1764 ved Hørning mellem Skanderborg og Aarhus. Det kostede ifølge Politiken producenten 10 millioner kroner at lave gården om til filmstudie.

4. Gertruds debut

Karakteren Gertrud Sand dukkede allerede op i De Nattergales univers i året, før julekalenderen blev sendt på tv. På albummet 'Det ka' jo aldrig gå værre end hiel gal' fra 1989 dukker hun op på nummeret 'Laver I så sjel a mad'.

5. Optage-rækkefølge

De Nattergale skrev først scenerne hos Oluf og Gertrud Sand. Derefter fandt de på nisse-scenerne, og gav dem det dansk-engelske sprog for skille de to verdener ad. ”Nisserne kom jo fra Alaska,” fortalte de i 1991 til Berlingske.

6. Norsk kopi

Nordmændene kopierede i 1993 'The julekalender' 1:1. De optog endda i de samme studier. Find klip fra den norske version på Youtube under 'Traveling Strawberrys og the julekalender'.

7. Dronning Margrethe er fan

Dronning Margrethe er ifølge Her&Nu stor fan af De Nattergales julekalender og morede sig med at bruge deres sjove vendinger i dagligdagen.

8. Misteltenen

Den berømte mistelten, som Gertrud konstant står under for at få et kys, blev ifølge Her&Nu hentet i Botanisk have i Aarhus.

9. Cola på væggene

For at få den helt rigtige gulnede farve hældte man ifølge Her&Nu cola, kaffe og soja på væggene i Gertrud og Oluf Sands stue.

10. Huset i Odder

Gertrud og Olufs hus ligger ifølge Her&Nu i byen Bjergarger fem kilometer udenfor Odder.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vild med Dans-sangerinde er gravid:...
bt.dk
Ny strandpromenade til 26 millioner...
bt.dk
Kontroversielle tweets blev...
bt.dk
Historisk ændring: Nu bliver det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx