Af Thomas Brunstrøm - 26/05-16 08:37; Opdateret: 26/05-16 14:30

FILMANMELDELSE: Her er en af de VÆRSTE film til datoFILMANMELDELSE: Her er en af de VÆRSTE film til dato

Selv for en computerspilsfilmatisering er ‘Warcraft’ i særklasse ringe.

storybild

Alle der har været involveret i ‘Warcraft’ fortjener en røvfuld. Med en ork-økse. (Billede: UIP)

'Warcraft: The Beginning'
Instruktør: Duncan Jones.
Med: Travis Fimmel, Paula Patton
1/6 stjerner

Hollywood har en lang og ugloværdig tradition for at filmatisere computer- og konsolspil med mere eller mindre håbløse resultater. Filmatiseringen af den ekstremt populære spilserie ‘Warcraft’ har alligevel potentiale til at ryge helt op i toppen af listen over de største stinkere inden for genren.

Svinet til for filmanmeldelse: Nu svarer han igen
Svinet til for filmanmeldelse: Nu svarer han igen

Vind 2 biobilletter til Warcraft: The Beginning
Vind 2 biobilletter til Warcraft: The Beginning

For folk, der aldrig har spillet computerspillene, er der ikke meget hjælp at hente for forståelsen, når folk hurtigt begynder at slynge om sig med udtryk som Kirin Tor-sekten, den svævende by Dalaran og Mak’Gura. Et godt tip – hvis du absolut vil se filmen – er, at dem med blåt lys i øjnene er gode, og dem med grønt lys i øjnene er onde.Anmeldelsen har fået en del kritik fra fans af World of Warcraft. Her svarer filmanmelderen igen.

Og det er da heller ikke det, at historien er svær at forstå, der er filmens problem. Plottet er sådan set simpelt nok – det er bare ualmindeligt ringe eksekveret. Fortællingen blafrer formålsløst rundt fra scene til scene uden frygtelig meget logisk fremdrift, replikkerne er rædderlige, animationen af de væmmelige orker er ikke særligt imponerende, og skuespillerne… Well, de fleste af skuespillerne fortjener primært – hvis ikke udelukkende – ros for at være i stand til at fremsige de retarderede replikker uden at komme til at grine, men især Ben Foster og Travis Fimmel i hovedrollen falder særligt uheldigt ud.

FILMANMELDELSE: Vild action i 'Junglebogen'
FILMANMELDELSE: Vild action i 'Junglebogen'

Ben Foster spiller den mystiske troldmand Vogteren som en art Jesus på Valium, mens Travis Fimmel tilsyneladende har besluttet, at helten Anduin Lothar hele tiden er lidt vred, lidt ked af det og lidt liderlig. Hvilket ikke ligefrem får en i forvejen ærgerlig film til at glide nemmere ned.

Det er svært at sætte fingeren præcist på, hvornår idiotien peaker, men et godt bud kunne være, da Glenn Close i en forhåbentligt ekstremt velbetalt cameo, dukker op som en art heks eller troldkvinde, ytrer visdomsordene “Af lys kommer mørke. Af mørke kommer … lys” og så forsvinder ud af historien igen.

FILMANMELDELSE: ‘Bad Neighbours 2’
FILMANMELDELSE: ‘Bad Neighbours 2’

I øvrigt er filmens internationale titel ‘Warcraft: The Beginning’ og alt i filmens slutning peger på, at der er en eller flere efterfølgere på vej. Hvis det viser sig at være rigtigt, er der til den tid en stilling ledig som filmanmelder her på avisen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Storstrejke kan ramme flytrafikken i...
bt.dk
Det skal stoppes: Røngtenstråler,...
bt.dk
22-årige Sabrine er lokkedue: Hjælper...
bt.dk
Direktør talte over sig og blev...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx