Af - 28/08-14 09:49

Efter Bodil Jørgensen-ulykke: Sikkerheden sejler i filmbranchenEfter Bodil Jørgensen-ulykke: Sikkerheden sejler i filmbranchen

Sikkerheden i den danske filmbranche er for dårlig lyder det i kritikken. Producentforeningen vil nu indkalde til møde.

storybild

Bodil Jørgensen var hårdt kvæstet efter sin ulykke, og hun er tilsyneladende langt fra den eneste skuespiller, der er kommet til skade på arbejde. (Billede: Polfoto/arkiv)

Sikkerheden halter i en danske filmbranche, og efter skuespiller Bodil Jørgensen blev kørt over af en traktor, er antallet af henvendelser om manglende sikkerhed steget hos Dansk Skuespillerforbund.

- Det skal gå hurtigere, og derfor går man mere på kompromis med sikkerheden, for der er simpelthen ikke tid til det hele, siger Katja Holm, der er formand for Dansk Skuespillerforbund, til avisen.dk.

'Ikke nogen nyhed'
Den manglende sikkerhed har fået to kamerafolk til at oprette en Facebook-gruppe, hvis mål er at sætte fokus på sikkerheden i branchen. Som det står i gruppen 'Det er vel ikke nogen nyhed, at det ser skidt ud.'

I 2012 blev der anmeldt 82 arbejdsulykker i teater- og filmbranchen, og i 2013 blev der anmeldt 61 styks. Men tallet er formentlig en del højere, vurderer Katja Holm.

- Skuespillerne er ikke opmærksomme på at anmelde ulykkerne. Når man er kommet sig over chokket, går man videre med sit arbejde og glemmer at anmelde det. 'Jeg døde jo ikke, jeg fik ikke kvast mit underliv eller mast alle mine ribben,' tænker man. Men det betyder ikke, at det ikke er en arbejdsulykke, siger hun til avisen.dk.

Sikkerheden sejler
I lande som England og Norge er det et krav, at der skal være professionelle sikkerhedsfolk til stede under optagelserne, og sådan bør det også være i Danmark, mener Morten Søborg, der udover at være gift med Bodil Jørgensen også er filmfotograf.

- Lige nu flyder sikkerheden. Det er helt op til den enkelte producent at beslutte, hvordan han vil gøre tingene, og derfor bliver det meget tid og penge, der kommer til at afgøre det, siger han.

Filmselskabernes brancheorganisation, Producentforeningen, vil nu indkalde skuespillere- og filmarbejdere til en snak om, hvorvidt sikkerheden er god nok i Danmark.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ulykke med selvkørende Uber-bil var...
bt.dk
Morten måtte droppe studiet for at...
bt.dk
Har tabt alle fodboldkarrierens...
bt.dk
Bil rullede rundt på taget på...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx