Af Fie West Madsen - 26/01-18 08:00

DR-vært har været på skærmen for sidste gang efter 27 år: En særlig arbejdsdag glemmer han aldrig DR-vært har været på skærmen for sidste gang efter 27 år: En særlig arbejdsdag glemmer han aldrig

Den folkekære vejrvært Jesper Theilgaard har torsdag præsenteret vejrudsigten for sidste gang på DR.

storybild

Jesper Theilgaard har været vejrvært på DR i mere end 27 år, men nu er det slut. (Billede: Camilla Rønde)

Allerede tilbage i september offentliggjorde den populære vejrvært beslutningen om at stoppe som vært. En beslutning, der er truffet som led i, at DR Vejret flytter til Aarhus senere på året.

I første omgang var det egentlig planen, at vejrværten ville flytte med sit job, men som tiden gik, kom han alligevel på andre tanker.

»Efterhånden er jeg begyndt at tænke på det hele som en ny mulighed - og for at blive herre over min egen kalender. Så nu tager jeg springet,« sagde han tilbage i september til Ritzau.

Torsdag aften var det dermed den allersidste udsendelse efter 27 og et halvt år på samme arbejdsplads - eller 10.000 dage.

Til DR fortæller Jesper Theilgaard, at han i sin tid præsenterede sin første vejrudsigt i 1990, og dengang faxede man sine vejrkort til grafikerne på tv-avisen. Meget er som bekendt sket siden dengang, men den vejrmæssige oplevelse, der har sat sig dybest hos Jesper Theilgaard, var en særlig dag i 1999.

»Den 3. december 1999 var den største vejroplevelse i mit liv. Vi kaldte det århundredets orkan dengang. Den markerede et stort skifte i mediedækningen, for før dengang var der ingen ekstraudsendelser om vejret. Derefter er der lavet mange ekstraudsendelser, når der er sket stor vejrhændelser,« siger Jesper Theilgaard til DR.

Han fremhæver også oversvømmelsen i København den 2. juli i 2011, hvor mange ifølge Theilgaard forstod, at der var noget helt galt med klimaet.

Selvom Jesper Theilgaard ikke længere skal præsentere vejret i fjernsynet, kommer han stadig til at beskæftige sig med vejr og klima fremover. Planen er nemlig, at han fremover vil hjælpe privatpersoner og virksomheder, der vil formidle viden om klimaprojekter og bæredygtighed, skriver DR.

Derudover planlægger Jesper Theilgaard at skrive bøger og holde foredrag.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Medie: Formodet 'pakkebombe-mand'...
bt.dk
Vidne i retten: Peter Madsen drømte...
bt.dk
Det gik galt på scenen: Her er...
bt.dk
DR-ansat rasede over DR-program: 'Det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx