Af - 04/04-14 17:57; Opdateret: 04/04-14 18:38

DR-boss:  DR3 kan forsvinde fra tv-skærmenDR-boss: DR3 kan forsvinde fra tv-skærmen

På sigt kan ungdomskanalen DR3 forsvinde fra fjernsyns-skærmen. Det siger DRs bestyrelsesformand Michael Christiansen.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto/BORBERG THOMAS)

Monte Carlo-drengene, 'Fuckr Med Din Hjerne' og bag-om-reality-kamera-programmet 'Selvoptaget' kan være på vej væk fra fladskærms-tv'et.

I forbindelse med de forestående forhandlinger om medieforliget, hvor statens støttekroner skal fordeles iblandt de danske medier, kan det være en løsning at flytte DR3 overpå nettet


Det vurderer DRs bestyrelsesformand Michael Christiansen ifølge Berlingske.

Den kun et-årige gamle DR-kanal når ikke sin målgruppe, de 15-39 årige, på fjernsynet, og hvis brugerne flytter mere af deres tv-kigning over til streaming, så vil DR3 følge med.

- Ad åre kan det være, at det bliver mere relevant at koncentrere kræfterne på nettet, fordi flertallet af unge har flyttet sig derover. Der er vi ikke kommet til endnu, men det kan meget vel tænkes, at vi er på vej mod det, siger Michael Christiansen til b.dk.

Flytteovervejelserne kommer i kølvandet på, at de populære streaming-tjenester som HBO Nordic og Netflix har vundet indpas i danskernes tv-hjerter.

DR3: Derfor bruger vi licens-kroner på reality-tv
DR3: Derfor bruger vi licens-kroner på reality-tv

Og selv om DRs engelske pendant, BBC, netop har valgt at skifte traditionelt fjernsyn ud med net-streaming, er der ikke umiddelbart en plan for at DR3 gør det samme.

- Denne bevægelse er stærkere blandt unge end ældre. Det er uomtvisteligt, men det er stadig op imod 80 procent af de unge, der ser flow-TV. Konklusionen er, at vi ikke siger nej til, at DR3 kan ende på nettet, men det er for tidligt at gøre det nu, siger Michael Christiansen til b.dk.

Bestyrelsesformanden vil dog ikke give et bud på, hvornår overgangen til net-tv eventuelt skulle ske.

DR's ungdomskanal er blevet gråhåret
DR's ungdomskanal er blevet gråhåret

Det kan dog komme til at gå stærkt.

- Ingen havde troet, at Netflix ville få 20 procent af danskerne som kunder i løbet af et år. Der er en bevægelse fra flow-TV til nettet, og hvis de unge massivt forlader flow-TV, så må vi tage vores strategi op til revision, siger Michael Christiansen til b.dk.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Afsløring skærer kæmpe milliardbeløb...
bt.dk
Kæmpe Hollywood-firma er gået konkurs...
bt.dk
Sex and the City-stjerne stiller op...
bt.dk
Tidligere DR-vært skal være far: 'Det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx