11/01-16 14:06

Vinterbergs 70'er film kan vinde guldbjørnVinterbergs 70'er film kan vinde guldbjørn

Thomas Vinterbergs film "Kollektivet" er udtaget til Berlin Filmfestivalens hovedkonkurrence.

storybild

(Billede: Polfoto)

Den danske filminstruktør Thomas Vinterberg er med i konkurrencen om at vinde en af filmbranchens fornemste priser, når guldbjørnen skal uddeles ved Berlin Filmfestival til februar.

Det oplyser Det Danske Filminstitut i en pressemeddelelse, hvor de skriver, at Vinterbergs film "Kollektivet" er udtaget til Berlin Filmfestivalens hovedkonkurrence.

LÆS OGSÅ: Her er vinderen af årets film til Golden Globe

Ifølge Det Danske Filminstitut er der er tale om en humoristisk, men også rørende portrætfilm af den generation af danskere, der eksperimenterede med at bo i kollektiv.

I filmen følger man ægteparret Erik og Anna, spillet af Ulrich Thomsen og Trine Dyrholm, der sammen med datteren Freja, spillet af Martha Sofie Wallstrøm Hansen, etablerer et kollektiv i Eriks store kasse af en villa.

Ind flytter en række personligheder, der blandt andet spilles af Helene Reingaard Neumann, Lars Ranthe, Fares Fares, Julie Agnete Vagn, Magnus Millang, Anne Gry Henningsen og Sebastian Grønnegaard Milbrat.

LÆS OGSÅ: Mads Mikkelsen skal være hovedskurk i ny superheltefilm

Det er Thomas Vinterberg og Tobias Lindholm, der har skrevet manuskriptet, der er baseret på teaterstykket "Kollektivet" af Thomas Vinterberg og Mogens Rukov.

Danske biografgængere kan se filmen fra 14. januar, hvor den har dansk premiere, mens årets filmfestival i Berlin først afholdes fra 11. til 21. februar.

Hele programmet er endnu ikke udmeldt.

LÆS OGSÅ: Star Wars-film er ustoppelig: Nærmer sig milliardsalg

Den seneste danske film i Berlins hovedkonkurrence var Nikolaj Arcels "En kongelig affære" i 2012.

Lars von Triers "Nymphomaniac Volume 1" i Directors' Cut blev vist i hovedprogrammet i 2014, men uden for konkurrence.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx