Af - 03/03-14 09:09; Opdateret: 03/03-14 09:19

Dansk kulturminister fik også en OscarDansk kulturminister fik også en Oscar

Marianne Jelved er på plads i Los Angeles, hvor hun fornemmer en stor respekt om de danske film.

storybild

Instruktøren Anders Walter på scenen, da han vandt en Oscar for filmen 'Helium'. (Billede: AP/Polfoto)

Se Jelveds Oscar-billede i bunden af artiklen

Den danske kulturminister, Marianne Jelved (R), var på plads, da der onsdag blev holdt Oscar-fest i Los Angeles. Blandt vinderne var den danske kortfilm 'Helium', og at Danmark vandt en guld-statuette begejstrer politikeren.

- Det er en stor dag for dansk film. Vi har været nomineret i tre kategorier og 'Helium' tager prisen for bedste kortfilm. Fællesnævnerne for de tre danske film er, at de tager væsentlige og komplekse problemstillinger op og folder dem ud helt nøgternt og ærligt, siger Marianne Jelved i en pressemeddelelse.

Dansk kortfilm vinder en Oscar
Dansk kortfilm vinder en Oscar

- Det er selvfølgelig ærgerligt, at 'Jagten' og 'The Act of Killing' ikke fik statuetter med hjem, men alene det, at filmene har været nomineret, er en stor gevinst for dansk film. Her i Los Angeles fornemmer jeg en stor respekt for de danske produktioner, og jeg er overbevist om, at vi igen kommer til at sidde yderst på stolen, når konvolutterne bliver åbnet og vinderne læst op.

Denne selfie lagde Twitter ned
Denne selfie lagde Twitter ned

Der er visse fordele ved at være kulturminister. Udover at komme helt tæt på det stortanlagte show fik Marianne Jelved også lov at holde statuetten selv. Det viste stjernefrisøren Dennis Knudsen frem på Instagram.

LÆS OGSÅ: Overblik: Her er Oscar-vinderne

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx