Af Laura Rode Nygaard - 31/10-17 16:02

5 ting, du (måske) ikke vidste om tv-serien 'Venner'5 ting, du (måske) ikke vidste om tv-serien 'Venner'

Disse to karakterer skulle for eksempel SLET IKKE have været med.

storybild

Det blev til ti sæsoner og 236 afsnit af den populære tv-serie 'Venner',  da den kørte over skærmen i velmagtsdagene fra 1994 til 2004.

Men her 13 år senere synes interessen for tv-serien ikke at være faldet mærkbart, ligesom der fortsat dukker hemmeligheder og små kuriositeter op om 90er-serien.

Den falske Monica, den forkerte Rachel, de dystre fanteorier, den cencurerede scene og det kontroversielle afsnit er bare et udpluk af dem.

Og nu har New York Post tillige samlet en liste med fem ting, du sikkert ikke vidste om hitserien 'Venner':

  • 'Venner' skulle oprindeligt kun have haft fire hovedkarakterer
Rachel Green, Joey Tribbiani, Monica Geller, Ross Geller, Chandler Bing og Pheobe Buffay.

Der er - naturligvis - seks venner i slænget. Men oprindeligt skulle der faktisk kun have været fire. Det var nemlig meningen, at Phoebe og Chandler blot skulle have været så perifære venner, at deres karakterer skulle være biroller.

Det blev heldigvis ændret, og i dag kunne man næppe forestille sig det anderledes.

  • David Schwimmer var aldrig til audition på rollen som Ross
David Schwimmer skulle være Ross. Det var der overhovedet ingen tvivl om fra manuskriptforfatter og producer Marta Kauffman, som tidligere havde brugt skuespilleren i en rolle til et mindre prøveafsnit på noget andet.

Siden havde han siddet fast i hendes tanker, og karakteren Ross var født.

  • Identiteten på 'Ugly naked guy' blev først afsløret i 2016
Selvom 'Ugly naked guy' hverken har navn, ansigt eller er nævnt i rulleteksterne, så er den nøgne mand i lejligheden overfor vennernes en legendarisk karakter i tv-universet.

Derfor brugte The Huffington Post et helt år på at at finde ud af, hvem der spillede den fedladne, nøgne gut, som kun optræder i serien to gange - uden at vende ansigtet til - men nævnes adskillige gange i løbet af de ti sæsoner.

Jon Haugen, hedder manden. Til Huffington Post fortæller han, at han har holdt sin identitet skjult i så mange år, fordi han havde indtryk af, at produktionsselskabet gerne ville holde gættekonkurrencen igang.

Han er dog stolt af rollen og ville til hver en tid medvirke i en eventuel reunion, hvis man har brug for den 'grimme, nøgne fyr'.

  • Bruce Willis medvirkede i serien, fordi han havde tabt et væddemål
Filmstjernen Bruce Willis medvirker i sjette sæson af tv-serien som faderen til Ross' kæreste Elizabeth, og han bliver selv lidt lun på Rachel.

Bruce Willis spiller med i tre episoder, men det var ikke folkene bag showet, der fik ideen at have Hollywood-stjernen med - det var Matthew Perry, der spiller Chandler.

Han havde forinden spillet sammen med Bruce Willis i filmen 'Ni fod under', som han havde store forventinger til. Bruce Willis regnede til gengæld ikke med, at komedien ville få den store succes.

Så de lavede et væddemål...

'Ni fod under' viste sig at blive et hit, og som taber af væddemålet måtte Bruce Willis medvirke i 'Venner' som en vennetjeneste. Sit honorar donerede han til velgørenhed.

  • Rachel var tæt på ikke at medvirke i sidste sæson
Det er svært for en tv-serie at holde sig på toppen i ti år. Én dårlig sæson, og folks minder om hele serien kan være ødelagt. Det vidste Jennifer Aniston, og derfor overvejede hun i 2004 at springe fra.

Hun ønskede at stoppe på toppen, mens folk stadig grinede, og hun vidste desuden ikke, 'hvor meget Rachel', hun endnu havde i sig, skriver New York Post.

Det lykkedes heldigvis producerne at få hende til at ændre mening, og det er vi nok mange, der er glade for - ikke mindst Ross, som endelig fik sin Rachel til sidst.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Lægen troede, hun bare var...
bt.dk
Kærligheden brast: Her er Sarah...
bt.dk
Ny bog afslører: Prins Harry var få...
bt.dk
Sønderjyske-profil efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx