Af Mikkel Kofod - 12/05-16 03:18

TV-SERIE: Tre grunde til at se ’Veep’TV-SERIE: Tre grunde til at se ’Veep’

Her er tre gode grunde til at se den amerikanske tv-serie 'Veep'.

storybild

(Billede: PR)

Primærvalgene i USA er næsten slut, og det er så godt som sikkert, at Donald Trump og Hilary Clinton skal dyste om præsidentposten i november.

Alverdens medier har – med rette – fremstilet Trump som lidt af tosse, så hvis man brug for at grine af det hele eller begynde at vende sig til en skør person i toppen af amerikansk politik, er ’Veep’ om den småtbegavede vicepræsident Selina Meyer perfekt.

5 grunde til at 'Game of Thrones' stadig er verdens største tv-serie
5 grunde til at 'Game of Thrones' stadig er verdens største tv-serie

Tre grunde til at se ’Veep’:


Efter årtier, hvor komedieserier var lig med sitcoms med dåselatter, filmet teater og forviklinger i kernefamilien, er ’Veep’ en ny tids komedieserie. Den foregår (næsten) udelukkende i et professionelt miljø – de politiske kontorer og korridorer, hvor vicepræsidenten Selina Meyer er – og jokesene er langt mere grovkornede og centreret om emnet.

Wauw: 'Game of Thrones'-babe viser helt ny side på magasincover
Wauw: 'Game of Thrones'-babe viser helt ny side på magasincover


Går man rundt med en komedieforfatter i maven, skal man måske undgå at se ’Veep’. Der er ærefrygtindgydende mange jokes i minuttet, og det gælder om at være på stikkerne, hvis man vil have dem alle sammen med. Især fordi de er så elegant leveret, ofte ud mellem sidebenene, mens personernes samtale egentlig handler om noget andet.


Julia Louis-Dreyfus, der fik sit gennembrud i ’Seinfeld’ som Elaine, spiller den altdominerende hovedrolle som Selina Meyer, og hun er seriens fundament. I en serie med småtbegavede personer, der begår sig i et elitemiljø, er det vigtigt, at det ikke bliver for dumt, og Louis-Dreyfus giver Selina Meyer nok mennesketække og energi til, at serien virker troværdig inden for sin egen præmis.

18-årig dansker med i stor amerikansk tv-serie
18-årig dansker med i stor amerikansk tv-serie

’Veep’ kan streames på HBO Nordic.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Billede af kronprins Frederik vækker...
bt.dk
Nikolaj Jacobsens mareridt: 'Det er...
bt.dk
Ny forskning: Sådan lærer du dit barn...
bt.dk
Højspændt drama i Melbourne: Nu skal...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx