Af - 25/10-16 17:02; Opdateret: 25/10-16 19:37

Iben Hjejle færdig som krimi-journalist: Derfor skulle 'Dicte' slutte nuIben Hjejle færdig som krimi-journalist: Derfor skulle 'Dicte' slutte nu

Forfatterne bag 'Dicte' har lagt serien i graven og arbejder nu på ny DR-søndagsdrama. Her afslører de, hvorfor det sluttede med et drab.

storybild

Pressemøde af TV-serien Dicte. Iben Hjejle. (Billede: Sarah Christine Nørgaard)

'Dicte' blev mandag lagt i graven på højdramatisk vis med Iben Hjejle, der skubbede sin søsters stalker ud fra en høj bygning. Efter 30 afsnit kommer der ikke flere 'Dicte'-afsnit i dit tv. Forfatterne havde simpelthen ikke lyst til at slå flere mennesker ihjel i Aarhus.

- Det er jo en lille by, så nu må det være nok, griner manuskriptforfatter Ida Maria Rydén, der sammen med Dorthe Høgh siden 2013 har stået bag den populære TV2-serie.

HOV: Så du også denne store fejl i 'Dicte'?
HOV: Så du også denne store fejl i 'Dicte'?

- Da vi gik igang med sæson tre, vidste vi, at det ville blive den sidste. I første sæson introducerede vi universet, i sæson to udvidede vi og gjorde det bedre og i den tredje sæson rundede vi af med to greb, ingen havde set komme: At Wagner (Lars Brygmann, red.) skulle dø og at Dicte (Iben Hjelje, red.) kom til at slå ihjel.

- Nu havde Dicte jagtet forbrydere gennem tre sæsoner. Vi ville se, om der gemte sig en mørk side i hende. Vi fandt på, at det måtte være et personligt opgør med en, der stod hende nær, og derfor opstod søskende-relationen, der fik hende til at kaste en mand ud fra et højhus.

Sæson tre har haft omkring 700.000 seere pr. afsnit og Ida Maria Rydén og Dorthe Høgh er stolte over at have leveret et tv-drama, der med deres egne ord 'har fået voksne mænd til at græde'.

Nu hvor serien er afsluttet, har de skrevet kontrakt med konkurrenten Danmarks Radio om at skrive en ny søndagsdramserie. Hvad den handler om, og hvornår den får premiere, må de ikke sige noget om lige nu.

Flere anmeldere er godt underholdt af ny sæson
Flere anmeldere er godt underholdt af ny sæson "Dicte"

Og med hensyn til Dicte-figuren forestiller de sig følgende:

- Dicte skal jo starte forfra med Bo. Rose har fået sit barn med den mærkelige islandske rockmusiker, Anna og Thorsten skal ud og bo som hippier, så Dicte er gjort fri af sine relationer og trænger sikkert til en god, lang ferie sammen med Bo, hvor de kan få ro på og få talt ud om tingene.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx