Af Thomas Brunstrøm - 17/11-16 03:43

FILMANMELDELSE: Falsk markedsføringFILMANMELDELSE: Falsk markedsføring

‘37’ er en film, der simpelthen ikke fungerer.

storybild

Billedtekst: Instruktør Puk Grasten er datter af Regner Grasten, der bl.a. har stået bag Krummerne- og Anja & Viktor-filmene. (Billede: Kholood eid/UIP)

13. marts 1967 i Kew Gardens, New York blev Kitty Genovese voldtaget og myrdet med 17 knivstik. 37 af hendes naboer så ifølge politiet, hvad der skete, men greb ikke ind og ringede ikke efter politiet.

FILMANMELDELSE: Ultravoldeligt pacifist-drama
FILMANMELDELSE: Ultravoldeligt pacifist-drama

Det er en rigtig interessant historie – det er bare overhovedet ikke det, ’37’ handler om, uanset hvad filmens salgstekster forsøger at bilde dig ind. I stedet får vi en frygteligt prætentiøs fortælling (og vi er ude i en bred definition af det ord) om en række mennesker i samme boligkvarter.

Der er en dreng, der er bange for UFO-angreb (men det bliver ikke nærmere uddybet), en mand, der sidder i sin bil hele dagen i stedet for at tage på arbejde (vi får ikke at vide hvorfor), en neurotisk pige, hvis mor er forsvundet (vi ved ikke hvordan) og så videre og så videre.

FILMANMELDELSE: Sex, snak og samlivsparanoia
FILMANMELDELSE: Sex, snak og samlivsparanoia

Og så til sidst bliver en kvinde myrdet, uden at man rigtigt ser det, og det er der ikke lige nogen, der får gjort noget ved.

Det bliver heller ikke rigtigt forklaret. Og så er der rulletekster. Respekt til Puk Grasten, der forsøger at gå en helt anden vej end sin ultra-folkelige far, Regner Grasten, men det her fungerer simpelthen ikke.

FILMANMELDELSE: På flugt til Sverige
FILMANMELDELSE: På flugt til Sverige

‘37’
Instruktør: Puk Grasten.
Med: Samira Wiley, Michael Potts
2/6 stjerner

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Paradise-deltager: Jeg er til vild sex
bt.dk
Ulykke med selvkørende Uber-bil var...
bt.dk
Par krævede erstatning for...
bt.dk
'Jørgen de Mylius ville gerne ha’ mit...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx