Af - 26/10-14 22:24

Forudsigelige '1864': Pia K. forudså voldtægtForudsigelige '1864': Pia K. forudså voldtægt

Ole Bornedals ‘1864’ er på niveau med en kærlighedsnovelle, mener Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard, der vil stramme kravene fremover, hvis en serie skal finansieres af offentlige midler.

storybild

Pia Kjærsgaard er langt fra tilfreds med serien '1864', men hun er ret skarp til at forudse, hvad der skal ske. (Billede: AP/Polfoto/arkiv/mx-montage)

- Jeg føler mig da fuldstændig sikker på, at i det næste afsnit vil den smukke sigøjner blive voldtaget.

Sådan sagde Dansk Folkepartis værdiordfører Pia Kjærsgaard i tirsdags til metroxpress, og den garvede politiker fik ret, da seerne søndag aften kunne se Didrik - der spilles af Pilou Asbæk - forgribe sig på sigøjnerpigen Sofia.

- Jeg synes simpelthen, at den serie er så forudsigelig. Man skal ikke have læst ret mange kærlighedsnoveller eller romanblade i sin ungdom for at kunne forudse sådan nogle ting, siger Pia Kjærsgaard, da metroxpress fanger hende søndag.

‘1864’-skuespiller: Derfor 'voldtager' vi koen
‘1864’-skuespiller: Derfor 'voldtager' vi koen

DR afviser kritik: Koen led ikke overlast
DR afviser kritik: Koen led ikke overlast

Her gentager hun atter sin kritik af Ole Bornedals 173 millioner kroner dyre tv-serie.

- Den er på romanblad-niveau, og jeg bliver ladt utroligt skuffet tilbage. Nu har jeg kun set de to første afsnit, men der har den ikke levet op til forventningerne, og jeg er sikker på, at jeg ikke er den eneste, der er blevet skuffet, siger hun.

Flere politikere og historikere har angrebet seriens faktuelle indhold, og politikeren mener, at man må stramme kravene fremover, hvis en serie skal finansieres af offentlige midler.

- Ja absolut, det mener jeg er helt rimeligt. Det er en krig, der i den grad trænger til at blive belyst. Der er formentlig mange unge mennesker, der ikke kender særligt meget til krigen, og de får et fuldstændigt forvrænget billede af i hvert fald indledningen til krigen, siger hun.

- Jeg forstår godt, at man gør en serie mere seervenlig gennem eksempelvis en kærlighedshistorie. Men jeg vil ikke være med til, at man laver om på de virkelige personer og dermed også selve historieskrivningen.

'1864' får høvl af anmelderne: Giv din bedømmelse
'1864' får høvl af anmelderne: Giv din bedømmelse

Pia K. forarget over massevoldtægt af ko i bedste sendetid
Pia K. forarget over massevoldtægt af ko i bedste sendetid

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Teenager voldtaget på festplads:...
bt.dk
Godt nyt for tusindvis af danskere:...
bt.dk
Kan du hjælpe? Politiet leder efter...
bt.dk
Donald Trump i smutter: Kom til at...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx