Af - 24/01-17 14:08

Danskerne har talt: Her er vores favorit i 'Årgang 0'Danskerne har talt: Her er vores favorit i 'Årgang 0'

Rachel, Stephanie, Christian og Emma har alle det til fælles, at de er født i år 2000, og at deres hverdag vises på tv. Men der er stor forskel på, hvem vi synes bedst om.

Bildstrecke im Grossformat »
Det har metroxpress spurgt deltagerne om i en ny undersøgelse. Klik videre for at se hvordan svarerne fordeler sig. 1. Emma: 27 procent. I 17. sæson af det populære familieprogram er det kun Rachel, Christian og Stephanie, vi følger. Emma, valgte i sidste sæson af holde pause, og siden har hun valgt at forlade 'Årgang 0'. 2. Stephanie: 11 procent. 3. Rachel: 10 procent. 4. Christian: Otte procent. Ved ikke/Har ikke en fortrukken familie: 40 procent Undersøgelsen er baseret på interview med 1.007 repræsentativt udvalgte personer i alderen 18-74 år i perioden 06. til 08. januar 2017. Stikprøven er repræsentativ på køn, alder, geografi, samt stemmeafgivelse ved valget den 18. juni 2015. Den maksimale usikkerhed i undersøgelsen er +/- 3,1% (procentpoint). De 488 deltagere, der har set 'Årgang 0', er blevet spurgt om: - Hvilken familie fra tv-programmet 'Årgang 0' holder du mest af? På billedet: Fra venstre Stephanie, Mathilde, Rachel, Emma og Marie Maries forældre valgte at forlade programmet allerede efter første sæson. Mathildes familie valgte programmet fra i 2007. Klik videre for at se billeder af Mathilde, som vi husker hende fra dengang. Familien forlod 'Årgang 0', fordi Mathildes søskende Frederikke og Rasmus ikke forstod, hvorfor kameraerne kun filmede storesøster og ikke dem, blot fordi Mathilde var født i år 2000. Mathildes familie tæller i dag Frederikke på 15 år, Rasmus på 11 år og Alberte på seks. De fire søskende har forældrene Louise og Martin. Familien boede først i en lejlighed på Østerbro, men flyttede i hus i Valby inden de fik Rasmus. Christian mangler, men det skyldes, at han først kom ind flere år senere, fordi Mathildes familie havde forladt forgrammet.

Klik videre for at se familierne i 'Årgang 0'.

År efter år har vi fulgt med i hverdagslivet hos de fire familier fra henholdsvis Tarm, Aabenraa, Slagelse og Aarhus.

Tirsdag 24. januar løber sidste afsnit i 17. sæson af den populære dokumentarserie 'Årgang 0' over skærmen, og i den forbindelse har metroxpress taget temperaturen på seernes 'Årgang 0'-præferencer .

I en ny undersøgelse, som YouGov har udarbejdet for metroxpress, er deltagerne blevet spurgt, hvilken af de fire 'Årgang 0'-familier, de holder mest af.

Like MX Kendte på Facebook, hvis du vil opdateres med artikler om de kendte og det kulørte fra tv.

Med 27 procent af stemmerne er Emmas familie den, som deltagerne holder mest af. Det resultatet har serieekspert Kasper Lundberg en forklaring på.

- Emma og hendes familie har ikke haft det specielt nemt. Emma har haft problemer med knæet, og hendes lillebror har fået en asperger-diagnose. De ting er med til at gøre, at man får sympatiske følelser for familien, siger Kasper Lundberg, der er vært på TV 2-programmet 'Serieland' til metroxpress.

Han forklarer, at man som seer gerne vil følge familien, fordi man ønsker, at de skal komme styrket ud på den anden side. Familien har dog - på grund af den modvind, de har oplevet på det sidste - valgt at forlade programmet.

Årgang 0 i aften: Kæmpe optur til lykkelig Stephanie
Årgang 0 i aften: Kæmpe optur til lykkelig Stephanie

Mindre populær er Christians familie fra Aarhus, der kun har scoret otte procent af stemmerne i undersøgelsen. Familien blev en del af ’Årgang 0’ i 2007, da Mathilde og hendes familie valgte at forlade programmet.

Men familiens manglende popularitet har ifølge serieeksperten ikke noget at gøre med, at de først senere blev en del af 'Årgang 0'. Det handler mere om familiens "status".

- Christian og hans familie repræsenterer overklassen i ’Årgang 0’, og på film skal overklassen som regel ned med nakken for at skabe balance. Vi ved fra fiktionsserierne, at de hovedpersoner, der har det lettest, også har sværest ved at blive populære, siger Kasper Lundberg.

Grædende 'Årgang 0'-Stephanie: Jeg føler mig alene
Grædende 'Årgang 0'-Stephanie: Jeg føler mig alene

Han mener, der er mange grunde til at holde af Christians familie:

Christian er forkælet, men det har også givet ham selvtillid nok til at turde erkende sine svagheder.

Kasper Lundberg nævner som eksempel en episode i den seneste sæson, hvor Christian er på rustur med sin nye gymnasieklasse. Her ser vi ham turde være ærlig omkring, at han ikke tør kravle op i et træ.

Mathilde fra 'Årgang 0' giver sit første interview: Sådan har jeg det i dag
Mathilde fra 'Årgang 0' giver sit første interview: Sådan har jeg det i dag

Serieeksperten ser ikke noget problem i, at den mest populære familie fra programmet i år har valgt at forlade 'Årgang 0'.

- De andre tre tilbageværende familier er så forskellige, at programmet stadig fungerer utrolig vellykket. Man kommer stadig tæt på de tre børn i programmet, og det skyldes nok, at serien er lavet med stor kærlighed - samtidig med at programmet stadig rummer spidshed og komik, siger han til metroxpress.

LÆS OGSÅ: Husker du Mathilde fra ‘Årgang 0’? Sådan ser hun ud i dag

LÆS OGSÅ: Ærlig Stephanie fra ‘Årgang 0’: Det skal jeg lave nu

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Jamie Talbot fra X Factor: Sådan er...
bt.dk
X Factor har allerede skabt årets...
bt.dk
Ny OL-skandale: Endnu en atlet taget...
bt.dk
Prins Henrik efterlader sig en helt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx