Af THOMAS BRUNSTRØM - 08/06-17 21:38

Genoplivningen af ‘Mumien’ er hverken sjov eller uhyggeligGenoplivningen af ‘Mumien’ er hverken sjov eller uhyggelig

Tom Cruise og en genoplivet mumie genopliver ikke ligefrem monsterfilmsgenren.

storybild

Tom Cruise forsøger uden det store held at genoplive 90ernes mumiefilm.

Hvis man sidder og ser en film med Tom Cruise og Russell Crowe og griber sig selv i at savne ‘The Mummy’-filmene fra 90’erne med Brendan Fraser og Dwayne Johnson, er der et eller andet galt.

Og det er der med 2017-versionen af ‘The Mummy’, som er første del at Universals nye Dark Universe, der også kommer til at tælle genindspilninger af bl.a. ‘Bride of Frankenstein’ og ‘Invisible Man’. Den serie har man – efter at have set ‘The Mummy’ – lidt svært ved at hidse sig op til.

Se traileren: Ny Harry Potter-film er på vej - men kun til YouTube
Se traileren: Ny Harry Potter-film er på vej - men kun til YouTube

Nu kan man jo ikke forvente, at film om meget gamle egyptere, der pludselig rejser sig fra graven og laver ballade, er realistiske, men man godt forvente, at en film har en indre logik.

Den sejler totalt i ‘The Mummy’, hvor den onde mumie – der i øvrigt taler engelsk og oldegyptisk, lidt som vinden blæser – nogle gange ligesom kysser folk, så de bliver til en slags zombier, men der også nogle, der bliver bidt af nogle edderkopper, der gør folk onde, men ikke helt zombieagtige, og nogle af de her væsener er totalt usårlige, mens andre bliver til støv, hvis Tom Cruise slår dem med et bræt.

Reklame for ny Snehvide-film hagles ned: ’Hvordan blev dette godkendt?’
Reklame for ny Snehvide-film hagles ned: ’Hvordan blev dette godkendt?’

På samme måde kan man godt leve med, at én person i løbet af en film dør, men så ikke er død alligevel, men når det sker adskillige gange, bliver det bare dumt.

Undervejs i den i øvrigt meget klassiske historie er der et par absolut glimrende action scener, men det er svært at blive fanget ind af filmen. Ikke mindst fordi den forsøger at være både sjov og uhyggelig, men ikke rigtigt er nogen af delene. Bortset fra da Russel Crowe dukker op som Dr. Jekyll og Mr. Hyde (ja, det burde være i en helt anden film.

Nej, det giver ingen mening) og siger dybsindigheder som: »Det onde hviler aldrig« og »Somme tider skal der et uhyre til for at besejre et uhyre«. Det er ret sjovt. Men det er vist ikke meningen.

Dansk youtuber prøvede populær unge-trend: Nu har hun ét råd til andre
Dansk youtuber prøvede populær unge-trend: Nu har hun ét råd til andre

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx