Af Fie West Madsen - 30/11-17 07:55

Vinderen af Den store bagedyst brugte sine egne penge på at være med - så dyrt var detVinderen af Den store bagedyst brugte sine egne penge på at være med - så dyrt var det

Andrea Søllested ofrede meget på programmet.

storybild

Den store bagedyst sæson 2017. Andrea Søllested (Billede: Bjarne Bergius Hermansen/DR)

Efter ni ugers intens bagning endte 50-årige Andrea Søllested som vinder af 'Den store bagedyst' 2017, men sejren kom bestemt ikke uden omkostninger.

Det fortæller hun til DR.

Under optagelserne til programmet brugte deltagerne nemlig både en hel del tid - og for Andreas vedkommende også en masse penge på at være deltagere. Udover de udgifter, DR har dækket, har Andrea Søllested således brugt 20.000 kroner af sine egne penge på at medvirke. Penge, der er gået til udstyr og råvarer, hun kunne bruge i og op til programmerne.

Penge var dog ikke det eneste offer, Andrea måtte bringe for at deltage i kagefesten som en af Danmarks bedste amatørbager.

Det tog godt et halvt år at indspille alle programmerne til 'Den store bagedyst', og i den tid var det af og til så hårdt, at Andrea overvejede at sige stop.

»Jeg tror, at vi allesammen oplevede tidspunkter, hvor vi var i tvivl om, hvorvidt vi reelt havde kræfter til det. Det tog meget tid og fokus i hverdagen. Værst for mig var op til program fem,« skriver Andrea Søllested i et svar til en seer på DR.dk efter finaleafsnittet.

I program fem skulle deltagerne lave desserter, hvor de blandt andet viste teknisk kunnen og æstetisk sans, og som bekendt gik det alligevel Andrea Søllested så godt, at hun fortsatte og i sidste ende var den deltager, der imponerede dommerne Katrine Foged Thomsen og Markus Grigo mest i finalen, hvor hun vandt foran Jesper Søvndal og Kirsten Jazmin Thur.

Selvom bageræset har været udfordrende, hårdt og dyrt, så er det dog langtfra slut med at bage for Andreas vedkommende - og hun har endda store planer i støbeskeen.

»Jeg kunne godt tænke mig at eksperimentere med hvor vild en kage, man kan lave, hvis man bruger en hel uge på den. Spiselig kunst, som er meget visuelt,« siger Andrea Søllested til BT.

Hun fortæller desuden, at hun overvejer at gå sammen med Jesper Søvndal om det projekt.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kærligheden brast: Her er Sarah...
bt.dk
800 år gammelt dansk slot får vild...
bt.dk
Ikeas kæmpestore varehus i Danmark...
bt.dk
Vilde spekulationer og kæmpe brøler:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx