Af - 18/11-15 18:47

Kærestesorg: Derfor reagerer du fysisk på billeder af din eksKærestesorg: Derfor reagerer du fysisk på billeder af din eks

Det kan stresse kroppen, hvis du har kærestesorg og tjekker billeder ud af din eks. Se tre personer få testet deres fysiske reaktion på billeder af deres ekskæreste.

Anders, Olivia og Kristian skal have testet, hvordan de reagerer fysisk på billeder af ekskæresten (Credit: DR3) Se video i større format i vores videosektion Videoportal

Det er fristende at sidde og tjekke ekskærestens billeder ud på facebook, efter I har slået op.

Men det kan faktisk være en rigtig dårlig idé. Ikke kun fordi, du kommer til at savne ham eller hende, når du ser billeder af jer sammen fra den der ferie til Istanbul, hvor I flettede fingre på fortovscaféer en uge i træk. Det kan også stresse din krop.

- Det var meget tydeligt at mærke, at der var en reaktion i kroppen og inden i mig af at se billeder af min ekskæreste. Det var lidt et jag, der gik igennem kroppen, fortæller 29-årige Kristian Nykrog, der har kærestesorger efter han og kæresten gennem mere end fem år for kort tid siden slog op.

Og det er helt normalt at reagere fysisk på billeder af ekskæresten, fortæller psykolog og hjerneforsker Dea Siggaard Stenbeck.

- Det kan være et udtryk for en stressfuld eller en defensiv reaktion, eller at man kommer i kontakt med nogle smertefulde følelser i forbindelse med bruddet, som kunne øge deltagernes beredskab i kroppen.

TV: Fandt billeder af nøgen pige i sin seng: - Jeg smadrede alt hans kunst
TV: Fandt billeder af nøgen pige i sin seng: - Jeg smadrede alt hans kunst

Sammen med Anders på 35 og Olivia på 20, der også er ramt af kærestesorger, har Kristian sagt ja til gennem en række forsøg at få testet, hvordan kroppen reagerer fysisk på kærestesorg.

I klippet øverst kan du se de tre deltagere får testet deres reaktion på billeder af henholdsvis ekskæresten, familiemedlemmer og personer, de ikke kender.

Det endelige resultat af undersøgelsen kan du se i programmet Kærestesorgens DNA torsdag klokken 21.30 på DR3.

TV: Kan man dø af hjertesorger?
TV: Kan man dø af hjertesorger?

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ølbrygning gavner forholdet
bt.dk
Nadia Shila sagsøger hospital:...
bt.dk
Din soveposition bestemmer din hovedpude
bt.dk
Nadims søster scorer boksekontrakt:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx