Af - 21/08-15 10:51; Opdateret: 21/08-15 11:06

Zentropa laver spillefilm om Omar El-HusseinZentropa laver spillefilm om Omar El-Hussein

Blot et halvt år efter at Omar El-Hussein gik til angreb på Krudttønden i København og dræbte to civile, planlægger Zentropa-producenten Peter Aalbæk Jensen og filminstruktøren Manyar Parwani nu at lave en spillefilm om den frygtelige dage.

Bildstrecke im Grossformat »

Vi husker alle timerne omkring den 14. og 15. februar tidligere i år, da dansk-palæstinensiske Omar Abdel Hamid El-Hussein gik til angreb på kulturhuset Krudttønden på Østerbro i København, sårede seks betjente og dræbte to civile.

Nu vil Zentropa-producent Peter Aalbæk Jensen og instruktør Manyar Parwani lave filmen 'Lukkede øjne' om de forfærdelige 24 timer.

TV: Sådan påvirker terrorangrebet København i dag
TV: Sådan påvirker terrorangrebet København i dag

Filmen vil ifølge en pressemeddelelse fortælle historien om Omar El-Hussein, og hvad der skete med ham i tiden før, under og efter hans handlinger.

Instruktør Manyar Parwani udtaler i pressemeddelelsen:

- At kaste sig ud i en film om det der skete ved Krudttønden og synagogen, kræver stor omtanke. Det er ikke hændelserne i København som har sat disse tanker i gang alene hos mig. Disse horrible handlinger har jo overgået os flere gange det sidste årti i Europa. Men hændelserne i København påvirkede mig meget, og derfor besluttede jeg mig for at undersøge, hvorvidt det er muligt for mig at blive lukket ind i Omars lukkede og mørke verden for derigennem at undersøge fænomenet mere generelt.

50 fanger meldt til PET for radikalisering siden dansk terrorangreb
50 fanger meldt til PET for radikalisering siden dansk terrorangreb

Ifølge Zentropa er der tale om en fiktionsfilm, der med afsæt i Omars historie vil forsøge at tegne det store billede af, hvordan det kunne gå til, at en ung mand i Danmark på kort tid kan blive radikaliseret til at begå så forfærdelige handlinger med døden til følge.

- Jeg ønsker at fortælle Omars historie med ham som hovedperson. Vi ved jo alle sammen, hvad det hele endte med, men det er hele hans rejse ind i radikaliseringen, som jeg vil forsøge at afdække. Jeg vil forstå, hvad der foregik i denne mands hoved og hvad det er for nogle sociale forhold som er medvirkende til at skabe en radikalisering, hvor en ung mand kan ende med at se en så forfærdelig handling som en heltegerning, siger Manyar Parwani til dr.dk.

Politi havde ikke overblik over skydetræning før terror
Politi havde ikke overblik over skydetræning før terror

Zentropa oplyser, at instruktøren for at få et sandfærdigt billede af gerningsmanden er i kontakt med flere eksperter på området, samt en stor del af Omars centrale netværk.

- Det omfattende gravearbejde i Omars bagland og miljø vil danne grundlaget for filmens endelige vinkel og historie. Parwani håber at kunne italesætte med flest muligt nøglepersoner, for at kunne beskrive et så sandfærdigt billede som muligt, lyder det i pressemeddelelsen.

Projektet er ifølge pressemeddelelsen støttet af Det Danske Filminstitut og er Manyar Parwanis første spillefilm siden filmen 'Himlen falder' fra 2009, der handlede om Tønder-sagen.

LÆS OGSÅ: Drab ved synagogen: 18-årig skal blive i cellen

LÆS OGSÅ: Vilks efter Krudttønden: Tror på sikkerheden i København

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx