Af Mads Brandsen - 29/11-17 20:57

Vinderen af 'Bagedysten': 'Jeg er ikke tilfreds med, at andre skal bestemme det'Vinderen af 'Bagedysten': 'Jeg er ikke tilfreds med, at andre skal bestemme det'

SPOILER-ALERT!

storybild

Den store bagedyst sæson 2017. Andrea Søllested (Billede: Bjarne Bergius Hermansen/DR)

Vinderen af Den Store Bagedyst, Andrea Søllested, har særligt tumlet med én ting undervejs.

Gennem alle ni programmer har vært Timm Vladimir ageret manden med stopuret, der har mindet deltagerne om hvor kort tid, der var tilbage før kagerne skulle præsenteres for dommerne. Noget, der synligt har presset deltagerne - og det gælder også vinderen.

»Jeg er ikke tilfreds med, at andre bestemmer, hvornår jeg er færdig, men sådan er vilkårene,« erkender Andrea Søllested, der vandt programmet foran Jesper Søvndal og Kirsten Jazmin Thur onsdag aften.

I finalen var hun faktisk færdig med sine dessertchokolader otte minutter før deadline, men den slags blev der slået hårdt ned på.

»Det er man blevet straffet for i vurderingen. Det er blevet opdaget – og så har man fået at vide, at man ikke har benyttet tiden optimalt, og man kunne have været mere ambitiøs,« siger hun.

I programmet fortæller hun, at det falder hende 'unaturligt' af aflevere noget, der blot er 'godt nok'.

Er du perfektionist?

»Jeg hader det ord. Nej, det er jeg ikke, men jeg har høje ambitioner på mine egne vegne.«

Til daglig syr hun kostumer og er vant til deadlines, men hun er også vant til, at det er hende selv, der sætter dem.

»Det har været en konkurrence med mig selv,« siger hun, men tiføjer dog, at det også har været en god øvelse, som hun har været kisteglad for at have kastet sig ud i.

Gennem programmerne har hun lært endnu endnu mere om afbagning, temperering af chokolade og dekorationer. Det har givet hende blod på tanden til at arbejde videre med det, hun kalder 'kagekunst'. Netop læringen har været den største gave undervejs, siger hun.

»Jeg er slet, slet ikke færdig med at bage – og jeg er slet ikke færdig med at lære mere om faget. Det, der inspirerede og motiverede mig til at melde mig til programmet var, at jeg hele mit liv har beskæftiget mig med at tegne, male og producere kostumer til teatre og events. Jeg har altid arbejdet kreativt. 'Kan jeg bruge det til at lave kager?', tænkte jeg. Det kunne jeg, og det vil jeg gerne blive ved med.«.

Det handler simpelthen om at tænke kager ud af boksen.

»Jeg kunne godt tænke mig at eksperimentere med hvor vild en kage, man kan lave, hvis man bruger en hel uge på den. Spiselig kunst, som er meget visuelt,« siger Andrea Søllested, der overvejer at gå sammen med Jesper Søvndal om det projekt.

Det projekt er endnu kun på tegnebrættet - men allerede nu tør Andrea Søllested godt sige, hvad hun i hvert fald ikke kommer til at beskæftige sig med i fremtiden.

»Jeg kommer ikke at åbne en café eller at udgvie en bagebog med opskrifter på cheesecakes og hindbærmousse. Det er andre alligevel bedre til.«

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

12-årig dreng stjal sin mors...
bt.dk
Astralis vandt finale: Twitter morer...
bt.dk
Medie: Sådan var Aviciis sidste dage...
bt.dk
BTs karakterer efter vildt brag i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx