Af - 21/11-16 13:24

Liste: Disse Disney-film er dårligst - ifølge danskerneListe: Disse Disney-film er dårligst - ifølge danskerne

'Sværdet i stenen', 'Junglebogen' og 'Den lille havfrue'. Der findes mange forskellige Disneyfilm, men to af dem skiller sig ud ved at være de dårligste i danskernes øjne.

Bildstrecke im Grossformat »
Klik dig gennem galleriet og få svar. Vi begynder med de Disney-film, der har fået færrest stemmer i undersøgelsen. Altså begynder vi med de Disney-film, som er MINDST dårligst. Nul procent Mænd: En procent Kvinder: En procent En procent Mænd: En procent Kvinder: En procent En procent Mænd: En procent Kvinder: En procent En procent Mænd: En procent Kvinder: En procent En procent Mænd: To procent Kvinder: En procent En procent Mænd: En procent Kvinder: To procent En procent Mænd: En procent Kvinder: En procent En procent Mænd: To procent Kvinder: En procent To procent Mænd: To procent Kvinder: En procent To procent Mænd: To procent Kvinder: En procent To procent Mænd: To procent Kvinder: To procent To procent Mænd: Tre procent Kvinder: To procent Tre procent Mænd: To procent Kvinder: Tre procent Tre procent Mænd: Tre procent Kvinder: To procent Fire procent Mænd: Fire procent Kvinder: Tre procent Fire procent Mænd: Fire procent Kvinder: Fire procent Fire procent Mænd: Fire procent Kvinder: Fire procent Fem procent Mænd: Fem procent Kvinder: Fire procent Fem procent Mænd: Fem procent Kvinder: Fire procent Fem procent Mænd: Fire procent Kvinder: Seks procent Seks procent Mænd: Syv procent Kvinder: Fire procent Seks procent Mænd: Fem procent Kvinder: Seks procent Seks procent Mænd: Fire procent Kvinder: Otte procent Syv procent Mænd: Fem procent Kvinder: Ni procent Syv procent Mænd: Seks procent Kvinder: Otte procent Ingen af disse/jeg kan lide dem alle: 24 procent Ved ikke: 39 procent Undersøgelsen er udarbejdet af YouGov for metroxpress. Den er baseret på interview med 1006 repræsentativt udvalgte personer i alderen 18-74 år i perioden 11. - 13. november 2016. Deltagerne er blevet spurgt: Hvilken Disneyfilm synes du er dårligst.

Kilde: En undersøgelse fra november 2016, som YouGov har udarbejdet for metroxpress. Deltagenre har haft mulighed for at markere op til tre svar.

Hvis danskerne skal sætte en Disneyfilm på, ville de vælge Løvernes Konge. Det viste en tidligere undersøgelse, som metroxpress har fået lavet.

Men hvilken Disneyfilm vil du nødigst sætte i DVD-afspilleren, hvis du skulle vælge? Det har avisen i samarbejde med YouGov nu spurgt danskerne om.

Deltagerne i undersøgelsen har haft mulighed for at vælge blandt 25 af Disneyklassikerne, og blandt dem har to film fået lige mange stemmere i kampen om at få titlen som den dårligste Disneyfilm:

'Herkules' og 'Toy Story'.

Jeg stiller mig rimelig uforstående overfor, at 'Toy Story' er kåret som den dårligste. Det er jeg meget, meget overrasket over.
Sådan lyder den umiddelbare reaktion fra Disneyekspert Roald Bergmann.

Han er formand for Danske Disney Entusiaster.

Like MX Kendte, hvis du vil opdateres med artikler om film, tv og underholdning generelt.

- Toy Story er meget anmelderrost både blandt filmkritikere og anmeldere i udlandet og herhjemme. Den var også indbringende, og jeg vurderer den til at være en af Disneys kornjuveler, siger Roald Bergmann.

Det er især kvinderne og og folk over 50, der har peget på 'Toy Story' som den dårligste Disneyfilm. Det overrasker derimod ikke Disneyeksperten.

- Filmen foregår i et meget mandsdomineret univers med helte fra rum- og science fiction-universet samt fra western-verdenen. Derfor er kvinderne nok mindre begejstret, siger Roald Bergmann og fortsætter:

- De ældre ser 'Toy Story' som en nyere film, der ikke kan konkurrere med de gamle nostalgiske og romantiske Disneyfilm.

Men som nævnt deler 'Toy Story' titlen som den dårligste Disneyfilm - blandt Disneyklassikerne - med 'Herkules'.

At 'Herkules' er kåret som dårligst er mere åbenlyst. Filmen er ikke en del af vores animationsarv. 'Herkules' har aldrig været en favorit. Filmen har for eksempel ingen forlystelser i Disneyparker, og den er ikke blevet dyrket og malket som francise. Filmen var ikke en kæmpe pengemagnet.
Det siger Roald Bergmann.

TV: Så er traileren her for den nye 'Skønheden og udyret'
TV: Så er traileren her for den nye 'Skønheden og udyret'

Årsagen til 'Herkules'' manglende popularitet skal findes i, at filmens hovedperson, Herkules, er forholdsvis anonym. Han har ikke brændt igennem som for eksempel det spøjse makkerpar i 'Løvernes Konge' Timon og Pumpa.

- Herkules har ikke et citat, vi husker ham for, eller et karaktertræk, man referer til, siger Roald Bergmann.

Han påpeger, dog at Herkules indeholder mange gode sange, og at skurken Hades er en af de mest dyrkede Disneyskurke. Og filmen er da heller ikke dårligere end, at Roald Bergmann så den i onsdags.

3 ting der er FORBUDT i alle Disney-film
3 ting der er FORBUDT i alle Disney-film

Generelt mener Disneyeksperten ikke, at der er nogle af de klassiske Disneyfilm, som man kan kalde for decideret dårlige. Han synes mere, at man skal se 'Herkules' som en dårlig film i et felt af fantastiske film.

- Disneyfilm er i en liga, som de nye film har svært ved at nå. Der er så mange stærke karakterer i Disney, at der skal meget til, før en film kommer op på et niveau, så den brænder igennem i vores bevidsthed.

Liste: Her er danskernes yndlings Disney-film
Liste: Her er danskernes yndlings Disney-film

LÆS OGSÅ: Disney bekræfter: 'Mulan' vender tilbage som spillefilm

LÆS OGSÅ: 90'er-stil: Nu kan du få Toy Story-sko

LÆS OGSÅ: Derfor skal Disney Sjov pilles af tv-programmet

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Billede af kronprins Frederik vækker...
bt.dk
Tidligere DR-vært scorer nyt topjob
bt.dk
Ny Aarhus-lejlighed er blandt landets...
bt.dk
Familien efterlyser 27-årige Julia:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx