Af - 30/10-14 08:25; Opdateret: 30/10-14 11:52

Efter '1864'-kritik: Bornedal fik nok - hældte vand på Clement under live-tvEfter '1864'-kritik: Bornedal fik nok - hældte vand på Clement under live-tv

Den udskældte skaber af '1864' tog usædvanlige midler i brug for at illustrere sin pointe.

Ole Bornedal måtte kaste med vand for at statuere et eksempel. Se video i større format i vores videosektion Videoportal

Ole Bornedal, skaberen af den kritiserede tv-serie '1864', fik tilsyneladende nok, da han i går aftes gæstede DR's nyeste talkshow med Clement Kjersgaard 'Vi ses hos Clement'.

Her kunne værten og showets anden gæst, den tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen, med egne øjne se, hvor træt Ole Bornedal efterhånden er af kritikken.

- Jeg oplever, at i medierne, den der kaster mest op, råber mest op, den der er mest outreret, den der er mest ekstrem er også den, der bliver lyttet til. Her er der et glas med vand. Her sidder jeg og ævler. Hvis nu jeg gør sådan her ned over dine papirer, og det skyller hen over Anders Fogh Rasmussen, så vil folk sige 'wow, nu skete der noget dramatisk på tv i et Clement-show,' sagde Ole Bornedal, da han hældte et glas vand ud over Clement Kjersgaards papirer.

Han fortsatte:

- Det eneste, jeg gjorde, det var at hælde vand ud. Det var fuldstændigt umotiveret, og det var ret dumt af mig at gøre. Men der bliver lagt mærke til det.

Seerne flygter fra DR's 1864-dramaserie
Seerne flygter fra DR's 1864-dramaserie

Forudsigelige '1864': Pia K. forudså voldtægt
Forudsigelige '1864': Pia K. forudså voldtægt

Provokerende retorik
Det mærkværdige stunt medførte smil på læben hos Anders Fogh Rasmussen, der var tæt på at blive ramt af den faretruende bølge af vand.

Ifølge Ole Bornedal skyldes kritikken af den 173 millioner kroner dyre serie, hvoraf 100 millioner er bevillinger fra Folketinget, at den rykker ved danskernes selvopfattelse.

- Jeg tror, at det, der provokerer nogen, det er, at der er en retorik i '1864', som går på Danmark for danskerne: Danskerne er Guds udvalgte folk. Og det er jo ikke en retorik, som jeg har opfundet. Den er jo afskrevet fra dengang. Det er Grundtvig, der har sagt de her ting, forsvarede Ole Bornedal sig og brugte fodboldklubben Manchester United til at understrege pointen.

- Dansk selvfedme er jo en problematik, man kan snakke længe om. Det, jeg gør, det er, at jeg tager til Manchester og går ind på Manchester Uniteds hooligan-bar nummer et og fortæller dem: 'Nu skal I høre her venner. Manchester United er et godt hold, men der er 10 andre, der er ligeså gode'. Tror du så, at jeg ville blive slæbt ud i rendestenen for at sige det? Det har jeg på fornemmelsen, at jeg ville.

Udfordrer serien danskernes selvbillede, vil Clement Kjersgaard vide.

- Det gør den jo tilsyneladende, svarede Ole Bornedal.

Se Ole Bornedals stunt efter 32.30 minutter af videoen i dette link.

LÆS OGSÅ: ‘1864’-skuespiller: Derfor 'voldtager' vi koen

LÆS OGSÅ: '1864' får høvl af anmelderne: Giv din bedømmelse

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tv-kendis skal skilles: 'Det kommer...
bt.dk
Bill Gates fortæller detaljer fra sit...
bt.dk
Mand død efter redningsaktion i Nordsøen
bt.dk
Laudrup om afdød Brøndby-borgmester:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx