Af - 26/03-15 15:43

Husker du hende? Sådan ser den uhyggelige pige fra ‘Riget’ ud i dagHusker du hende? Sådan ser den uhyggelige pige fra ‘Riget’ ud i dag

Annevig Schelde Ebbe skræmte danskerne i 1994 og blev med ét barnestjerne for sin rolle i 'Riget'.

storybild

Annevig Schelde Ebbe i rollen som spøgelset Mary Jensen. Foto: Screenshot

Husker du den lille pige, der græd i elevatorskakten i Lars von Trier-klassikeren 'Riget' fra 1994?

I går bragte vi historien om den uhyggelige pige fra ‘The Ring’, der siden har udviklet sig til en flot ung dame. Det fik flere læsere til at spørge, hvad der er sket med spøgelset Mary Jensen fra ‘Riget’.

Rollen blev spillet af den i dag 31-årige Annevig Schelde Ebbe, der 21 år senere stadig må høre for sin præstation som det uhyggelige spøgelse.

- Ordene ‘Hvorfor skal jeg slås ihjel’ har forfulgt mig lige siden, griner Annevig Schelde Ebbe, da metroxpress ringer hende op.

- Alle vil høre mig sige det, når de finder ud af, hvem jeg er, og så siger jeg det selvfølgelig. Folk bliver helt begejstrede og siger ‘Iihhh det er ligesom i gamle dage’.

Hvorfor skal jeg slås ihjel?

Husker du den uhyggelige pige fra 'The Ring'? Så hot er hun i dag
Husker du den uhyggelige pige fra 'The Ring'? Så hot er hun i dag

Annevig Schelde Ebbe fortæller, at det ikke kun var den almindelige dansker, hun skræmte i rollen som Mary Jensen. Hun formåede også at skræmme sig selv, da hun så ‘Riget’ i Imperial.

- Der er en scene, hvor jeg kommer svævende op af en rist og griber fat i en dukke, som ‘Drusse’ går med. Scenen blev optaget på den måde, at jeg sad på en kontorstol og blev drejet rundt, imens en blæser fik mit hår til at svæve rundt, siger Annevig Schelde Ebbe og fortsætter:

- Det var virkelig en udramatisk måde at indspille scenen på, men jeg havde ikke set resultatet, så jeg blev helt forskrækket. Min mor, som sad ved siden af mig, fløj helt op under loftet.

Den uhyggelige pige er i dag en smuk kvinde og har en lille pige på knap tre år. Hun har dog ikke fået lov at se 'Riget' endnu, understreger Annevig Schelde Ebbe. Foto: Facebook

Annevig Schelde Ebbe. Foto: Facebook

Selv om hun beskriver det som en ‘voldsom oplevelse’ at indspille ‘Riget’, er hun glad for, at det var hende, der landede rollen som Mary Jensen.

- Jeg kom direkte fra en produktion, hvor der blev taget meget hånd om børnene til Lars von Trier, som jo er en lidt særlig mand at arbejde for. Men jeg er vildt taknemmelig for den oplevelse. Der har været nogle mennesker på min vej, som har ansporet mig til at ville være skuespiller, og Kirsten Rolffes, som også var med i ‘Riget’, har helt klart været en af dem, fortæller hun.

Kirsten Rolffes spillede rollen som Sigrid Drusse og viste sig at få stor betydning for Annevig Schelde Ebbes fremtid. Foto: Polfoto/arkiv

Annevig Schelde Ebbe arbejder stadig som skuespiller, men det er hendes stemme, der betaler regningerne.

- Jeg er stadig skuespiller, og det går meget fint. Efter ‘Riget’ lavede jeg en del børnefjernsyn, og de seneste fem år har jeg mest lavet børneteater og fundet glæden i det - og så laver jeg en masse tegnefilm. Jeg lever nærmest af at lægge stemme til tegnefilm, forklarer hun.

Husker du Eminems datter Hailie? I dag er hun skolens smukkeste
Husker du Eminems datter Hailie? I dag er hun skolens smukkeste

Det er blandt andet Annevig Schelde Ebbe, der lægger stemme til Vanessa og Stacy i ‘Phineas og Ferb’ og i snart 25 år har hun lagt stemme til de kendte Pixeline cd-rom’er. I dag er det de færreste, der genkender hende, men når de finder ud af, hvem hun er - så husker de hende også.

- Det er mange år siden, så de fleste ved ikke, at det er mig. Men jeg har eksempelvis lige været i Cuba til en teater-festival, hvor der også var andre danskere. En sen aften nævnte jeg, at jeg var med i ‘Riget’, og der begyndte den: ‘Shit, er det dig, der er Mary? Du har gjort mig så bange hele min ungdom’.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Fire år efter et af de største...
bt.dk
Hamilton peger på sine rivaler: Tre...
bt.dk
Kvinde fik 60.000 kroner for at stige...
bt.dk
Kasper skrev sin første klumme i BT:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx