Af Soudvenue/Mikkel Kofod - 18/09-14 18:00

Efterårets nye must see-serierEfterårets nye must see-serier

Her er fire tv-serier, der alle får premiere i efteråret, og som er tilgængelige i Danmark.

storybild

(Billede: PR)

Internettet flyder over med lister over de tv-serier og nye sæsoner, man skal glæde sig til.

Men listerne aldrig tager højde for, at serierne ofte ikke kan ses på streaming-tjenester, der er tilgængelige i Danmark, så interesserede seere må downloade ulovligt, bøvle med adgang til amerikansk Netflix eller vente utålmodigt. Det slutter nu.

I anledning af efterårets komme bringer vi her en liste med de bedste tv-premierer, som alle kan ses på streaming-tjenester i Danmark eller dansk tv.

Klip siden ud og hæng den op på køleskabet.

Titel: Gotham
Hvor: C More
Hvornår: 25. september

En af efterårets mest imødesete tv-serier er ’Gotham’, der udspiller sig i Batmans hjemby, Gotham City. Batman er dog kun tilstede som den unge Bruce Wayne, for serien handler om tiden før, han kom til, mens politikommissær Gordon steg i graderne, da han var den eneste til at bekæmpe skurke som Pingvinen, Gækkeren og Catwoman.

Titel: 1864
Hvor: DR
Hvornår: 12. oktober

Det er Danmarkshistoriens dyreste tv-serie, DR blænder op for, når første afsnit af den 173 millioner kroner dyre ’1864’ løber over skærmen. Den er baseret på Tom Buk-Swientys bøger ’Slagtebænk Dybbøl’ og ’Dommedag Als’, der handler om danskernes krig mod Tyskland i Sønderjylland i 1864 og behandler alle dele af slaget, fra soldaterne i skyttegravenes mudder til politikerne, der drikker champagne i mens.

Titel: Houdini
Hvor: Viaplay
Hvornår: Tilgængelig nu

Har man ikke lige overskud til at indlede et langtidsforhold til en tv-serie, kan en miniserie være god at have i baghånden. ’Houdini’ med Oscar-vinderen Adrien Brody handler om udbryderkongen Harry Houdini, der begyndte med korttricks, men endte som verdensstjerne og spion for USA på samme tid, og ikke mindst huskes for sit trick, hvor han blev hejst ned i en vandbeholder med hovedet først og lænker over hele kroppen.

Titel: Extant
Hvor: Viaplay
Hvornår: 25. september

Der er både stærke kræfter foran og bag kameraet i ’Extant’. Steven Spielberg har produceret, og Halle Berry spiller hovedrollen som astronauten Molly Woods, der vender hjem efter en 13 måneders solomission i det ydre rum. Omstillingen til livet på Jorden bliver dog sværere, da det viser sig, at Molly er blevet gravid i rummet.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

I skammekrogen: Superliga-assistent...
bt.dk
Bendtner udstilles og revses: 'Han...
bt.dk
Medie: Mourinho vil lade rekordkøb...
bt.dk
Tragedie: Ung mand død i ulykke på...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx