Af Thomas Brunstrøm - 19/11-15 12:43

FILMANMELDELSE: 'By The Sea' er en ren dødssejlerFILMANMELDELSE: 'By The Sea' er en ren dødssejler

Angelina Jolie og Brad Pitts fællesprojekt er tæt på ulideligt at komme igennem.

storybild

Angelina har før vist sig som en habil instruktør, men ‘By The Sea’ er decideret mislykket. (Billede: UIP)

Normalt skal man ikke ødelægge en film ved at referere den alt for grundigt. I tilfældet ‘By The Sea’ vil vi gøre en undtagelse og gå helt i dybden med, hvad der foregår.

Filmen foregår i 70’erne, og Angelina Jolie og Brad Pitt spiller mand og kone, der tager til et hotel i Frankrig for, at Brad Pitt kan skrive en bog. Angelina Jolie køber ind. Brad Pitt ryger. Angelina Jolie kigger ud over vandet. Brad Pitt drikker gin. Angelina Jolie spiser piller. Uden at drikke vand til. Uh. Brad Pitt bliver fuld. Angelina græder. Brad Pitt skriver – men bliver fuld. Angelina har en stor hat på.

Og så fremdeles. Den første del af filmen kræver med andre ord i den grad sin koffein, hvis man skal igennem med den med åbne øjne.

FILMANMELDELSE: 'Nøgle  Hus Spejl' ser døden i øjnene
FILMANMELDELSE: 'Nøgle Hus Spejl' ser døden i øjnene

FILMANMELDELSE: Dobbelt op på Tom Hardy i ‘Legend'
FILMANMELDELSE: Dobbelt op på Tom Hardy i ‘Legend'

Efter en times tid – der føles som to – begynder der at ske en smule, da vor hovedpersoner får et ungt forelsket par som naboer. Det ændrer dog ikke på, at Brad Pitt og Angelina Jolie har en ‘mørk hemmelighed’, som det bliver understreget rundt regnet 30 gange, uden at det dog præciseres, hvad det er. Hvis det var meningen, at man som biografgænger skulle være ved at gå til at nysgerrighed, lykkes det virkelig ikke, og da filmen efter 122 minutter har fået vrøvlet sig så meget op i et hjørne, at Brad Pitt bliver nødt til at forklare, hvad det hele handler om til Angelina Jolie (og os), er den mørke hemmelighed lige præcis den, man regnede ud halvanden time tidligere – og slet ikke interessant nok til at retfærdiggøre så megen ulidelig selvhøjtidelighed.

Filmen er både skrevet og instrueret af Angelina Jolie, der også har produceret – sammen med Brad Pitt – og det hele lugter af forfængelighedsprojekt, som ingen nogensinde havde skudt penge i, hvis ikke netop bagmændene var Angelina Jolie og

Instruktør: Angelina Jolie.
Med: Angelina Jolie, Brad Pitt

1/6 stjerne

FILMANMELDELSE: Fesne franske forviklinger
FILMANMELDELSE: Fesne franske forviklinger

FILMANMELDELSE: Fremragende finanskrisefilm
FILMANMELDELSE: Fremragende finanskrisefilm

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Retter alvorlig mistanke mod Danmarks...
bt.dk
Skisportsstjerne har scoret...
bt.dk
Brand i restaurant: Flere brandvogne...
bt.dk
Emelie tjener godt på privat...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx