Af - 21/09-16 14:57; Opdateret: 21/09-16 15:28

’Den store bagedyst’: Så mange penge bruger deltagerne’Den store bagedyst’: Så mange penge bruger deltagerne

Når du ser ’Den store bagedyst’, får du sikkert lyst til selv at kaste dig ud i kagekunsten. Men hvad koster det? Metroxpress har spurgt årets deltagere, hvad de brugte i sidste uge til at fremstille deres franske eclair-kager.

Bildstrecke im Grossformat »

Klar, parat, bag.

Når Timm Vladimir som en anden Jakob Kjeldbjerg-jam råber sine deltagere igang i ’Den store bagedyst’, ligger der mange timers træning bag. Du sidder måske og hepper med i sofaen og tænker, ’den kage vil jeg også bage, men hvad mon det koster at klaske sådan en omgang sammen?’ Her får du svaret.

Det sker der med kagerne fra Den Store Bagedyst, når programmet er slut
Det sker der med kagerne fra Den Store Bagedyst, når programmet er slut

I sidste uge skulle deltagerne starte med at bage de elegante franske eclair-kager. DR giver hver deltager 1400 kroner til at købe ingredienser for før hvert program, men ellers må de selv stå for udgifterne.

- Det sker at, vi bruger flere penge, end dem vi har til rådighed. Jeg har nok brugt 300-400 kroner på at lave eclairs . Tit laver man blot delelementer og ikke nødvendigvis hele kagen hver gang. Selve bagværket til eclairs havde jeg lavet og fejltestet hjemmefra otte-ti gange, fortæller 42-årige Jette Silberbauer fra Haderslev.

Gymnasieelev deltager i 'Den store bagedyst': 'De sagde jeg ikke kunne klare det'
Gymnasieelev deltager i 'Den store bagedyst': 'De sagde jeg ikke kunne klare det'

Den yngste deltager i ’Den store bagedyst’ 20-årige Luna Richardt fra Silkeborg øvede sig også otte gange derhjemme, før hun var klar til at bage eclairs i programmet.

- Jeg endte med at bruge i alt 2300 kroner på at være klar til første program. Jeg brugte også penge på noget særligt chokolade, der koster 380 kroner pr. kilo.

Sådan er det gået med Micki siden ‘Den Store Bagedyst’
Sådan er det gået med Micki siden ‘Den Store Bagedyst’

39-årige Iben Devantie forklarer, at første program var en billig affære.

- Vandbakkelse består jo af vand, smør og mel, og så går der lidt til fyld. Jeg vil skyde på, at jeg har brugt 80 kroner pr øvning. Og jeg øvede otte-ni gange.

Deltagerne gør opmærksom på, at der selvfølgelig også går penge til bageudstyr.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx