Af - 10/12-15 09:59

Husker du Gyldengrød fra 'Alletiders nisse'? Sådan har han det i dagHusker du Gyldengrød fra 'Alletiders nisse'? Sådan har han det i dag

Paul Hüttel spillede fra 1994 til 2000 arkivar-nissen Gyldengrød i TV2's julekalenderserie om Pyrus. I dag har den erfarne skuespiller rundet de 80 år, men er stadig aktiv på landets teaterscener.

Bildstrecke im Grossformat »

Han blev uddannet på Odense teaterskole i 1963, og de ældre læsere vil formentlig huske ham som den tyske forfatter Herbert Schmidt i DR's uddødelige 'Matador'-serie. Men for os der var børn i 90'erne, vil Paul Hüttel altid være Pyrus' kloge, rare lærermester Gyldengrød.

Husker du lille Emma fra 'Jul i Valhal'? Sådan ser hun ud i dag
Husker du lille Emma fra 'Jul i Valhal'? Sådan ser hun ud i dag

- Da jeg blev spurgt, om jeg ville være med, og vi startede serien tilbage i 1994, vidste jeg ikke, hvad jeg gik ind til, haha. Vi havde ingen ide om, at det ville blive så populært, og at det ville strække sig over så lang tid, husker den i dag 80-årige skuespiller tilbage på tiden som julekalender-nisse.

- Martin (instruktør og manuskriptforfatter Martin Miehe-Renard) havde fået lavet en serie, som både børn og voksne kunne se sammen. Og så var den jo samtidig lærerig. Det syntes jeg var rigtig godt gået.

Husker du Ludvig fra 'Ludvig og Julemanden'? Sådan ser han ud i dag
Husker du Ludvig fra 'Ludvig og Julemanden'? Sådan ser han ud i dag

Han husker ikke, at han blev genkendt så meget som Pyrus og Kandis, når han gik på gaden. Hvilket han havde det helt fint med.

- Jeg var heldigvis ikke så udsat. Mens julekalenderne blev sendt, var der da børn, der ville have en autograf, men jeg havde jo også lavet mange andre ting før, hvor det nærmest var de to andres debut.

Paul Hüttel har heller ikke udnyttet julekalenderne på samme måde og har ikke været Pyrus og Kandis med i storcentre for at optræde.

- Det er ikke noget for mig. Det er en udadvendt virksomhed, som jeg ikke er så begejstret for, så på den måde har jeg ikke holdt gryden i kog.

Husker du Josefine fra 'Jesus og Josefine'? Sådan ser hun ud i dag
Husker du Josefine fra 'Jesus og Josefine'? Sådan ser hun ud i dag

Selvom han for længst har passeret pensionsalderen, er Paul Hüttel stadig aktiv på teaterscenen, og er for tiden i gang med at arbejde på et teaterstykke, som han håber at have klar i starten af 2016.

LÆS OGSÅ: Husker du 'onde' Rune fra 'Pagten'? Sådan ser han ud i dag

LÆS OGSÅ: Husker du Signe fra 'Tvillingerne og Julemanden'? Her er hun nu

LÆS OGSÅ: Husker du Jonas fra 'Jul i Valhal'? Sådan ser han ud i dag

LÆS OGSÅ: Husker du Frederikke fra 'Mikkel og guldkortet'? Sådan ser hun ud i dag

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx