Af - 12/10-16 17:20

Zentropa til Jussi Adler: Koncentrer dig om at skrive gode bøgerZentropa til Jussi Adler: Koncentrer dig om at skrive gode bøger

Zentropa kommer med en udtalelse, efter Jussi Adler-Olsen igen har kritiseret deres filmatiseringer af hans bøger.

Bildstrecke im Grossformat »

Krimiforfatteren Jussi Adler-Olsen har endnu engang kritiseret filmatiseringerne af sine populære krimibøger, som Zentropa har stået bag.

Og selv om han ikke har 'fyret' Nikolaj Lie Kaas, som det fremgår af Her&Nu i denne uge, langer han ud efter skuespillerens præstation, ligesom han også kommer med en stikpille til instruktørerne af de populære film.

- Han (Nikolaj Lie Kaas, red.) er meget enstrenget i sin vurdering af, hvem Carl Mørck er. Det kan man også være, hvis man bare læser det overfladisk. Jeg havde regnet med, at man ville gå ned i karakteren på en anden måde. En nuanceret måde. Han er en fremragende skuespiller, jeg havde bare ventet noget andet. Han kan selvfølgelig ikke gøre for, at han bliver instrueret på den måde. Jeg kan stadig rigtig godt lide ham. Han er en sympatisk skuespiller, der kan spille på mange strenge. Det var nok bare ikke den rigtige rolle for ham, forklarer Jussi Adler-Olsen til Her&Nu.

Jussi Adler: 'Jeg har aldrig udtalt til nogen, at det er slut med Nikolaj Lie Kaas'
Jussi Adler: 'Jeg har aldrig udtalt til nogen, at det er slut med Nikolaj Lie Kaas'

Zentropa har stået bag de tre første film, ligesom de også står bag den fjerde film, som ikke er udkommet endnu. Derefter overgår rettighederne til Nordisk Film, der skal lede universet videre.

Men Zentropa har har fået nok og kommer nu med en udtalelse direkte henvendt til Jussi Adler-Olsen.

- Jeg synes, Jussi skal koncentrere sig om at skrive flere gode bøger, så skal vi nok koncentrere os om at lave de bedste film, vi kan. Når vi har lavet 'Journal 64', så ender vores æra, filmene må tale for sig selv, og så ønsker vi Jussi og Nordisk Film held og lykke med deres visioner for de efterfølgende filmatiseringer, som Jussi forhåbentlig kan få lige som han ønsker, siger Zentropa-producer Louise Vesth.

Ekspert: Denne skuespiller er oplagt til at erstatte Lie Kaas som Carl Mørck
Ekspert: Denne skuespiller er oplagt til at erstatte Lie Kaas som Carl Mørck

- Vi har ansat nogle af Danmarks og Skandinaviens bedste filmfolk og skuespillere, og vi har gjort os meget umage. Om det er godt nok, overlader vi til andre at bedømme. 'Kvinden i Buret', 'Fasandræberne' og 'Flaskepost fra P' er alle hver især set af over 700.000 i biograferne. Jeg er stolt over, det vi har opnået, og har den dybeste respekt for manuskriptforfatter Nikolaj Arcel, instruktørerne Mikkel Nørgaard og senest Hans Petter Moland, og sidst men ikke mindst Nikolaj Lie Kaas, Fares Fares (de har i øvrigt kun har sagt ja til fire film) og alle de andre bemærkelsesværdige skuespillere, som har beriget filmuniverset med deres talent, lyder det fra produceren.

Zentropa erkender gnidninger med populær krimiforfatter
Zentropa erkender gnidninger med populær krimiforfatter

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx