Af - 02/10-14 07:55; Opdateret: 02/10-14 10:39

Anmelderne giver lunkne anmeldelser til 'Fasandræberne'Anmelderne giver lunkne anmeldelser til 'Fasandræberne'

Opfølgeren til 'Kvinden i buret' får hverken tommelfingeren opad eller nedad.

storybild

En scene fra filmen med Nikolaj Lie Kaas som Carl Mørck og Danica Curcic som Kimmie. (Billede: Polfoto)

Onsdag aften var der stor gallapremiere på 'Fasandræberne', der allerede på forhånd ligner et godt bud på den mest sete film i Danmark i år.

Der er set frem mod opfølgeren til 'Kvinden i buret' med umanerlig spænding, men nu hvor den er her, bliver den mødt med lunkne til semi-gode anmeldelser.

Værst står det til hos Politiken og Ekstra Bladet.

- Stærke navne som Pilou Asbæk og David Dencik sættes i spil. Bloddryppende begivenheder fra fortiden hilser på brutal nutid. Men det er svært med krimier, hvor man meget hurtigt reelt får at vide, hvem der har begået hvilke forbrydelser, og hvor det spændende består i, hvordan og hvornår heltene monstro får skovlen under skurkene, skriver Politikens Kim Skotte.

- Skal det fungere, skal personerne være mere fascinerende end i ’Fasandræberne’. Højspændingen er begrænset i en film, der lader samfundets top og bund mødes i to slags overfladespænding, fortsætter han og giver filmen tre stjerner.

TV: De kendte fortæller om deres seneste mord: - Jeg tog en meget stor sten!
TV: De kendte fortæller om deres seneste mord: - Jeg tog en meget stor sten!

Afsløring: Derfor bliver der ikke slået fasaner ihjel i 'Fasandræberne'
Afsløring: Derfor bliver der ikke slået fasaner ihjel i 'Fasandræberne'

Benhårdt på plottet
Samme karakter får 'Fasandræberne' hos Ekstra Bladet, der mener, at filmen har for meget ligegyldigt fyld i modsætning til 'Kvinden i buret'.

- Og ligesom i sidstnævnte fokuserer de også i ’Fasandræberne’ benhårdt på plotdelen, hvilket resulterer i en omgang ganske glimrende, højglanspoleret underholdning, så længe vi er i gang, men også spænding af den slags, som man stort set har glemt, når rulleteksterne er forbi, skriver Henrik Queitsch, der fremhæver karaktererne Ditlev Pram, spillet af Pilou Asbæk, og Ulrik Dybbøl, som bliver spillet af David Dencik.

- De er onde, bare fordi nogen jo skal være det. Ellers var der ingen historie. Og det er skam ikke, fordi skuespillerne ikke gør det godt, tværtimod. Manuskriptet giver dem bare ikke mange svarmuligheder.

Filmfan opdager fejl i Fasandræberne til premieren
Filmfan opdager fejl i Fasandræberne til premieren

Fasanløst manuskript
Hos Scope.dk hamstrer filmen fire stjerner, mens det samme er tilfældet hos Soundvenue.

- I det hele taget er ’Fasandræberne’, med fuldstændig fasanløst manuskript af Nikolaj Arcel og Rasmus Heisterberg, så mættet af slidte krimitravere, at man kunne have følt sig fristet til at vende tommelfingeren nedad, havde det ikke været for filmens medrivende billedside – og frem for alt fænomenale Danica Curcic, skriver Soundvenues Lise Ulrich.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Lamslået over Skats direktør-finte:...
bt.dk
Brøndby-profil brød sammen på sit...
bt.dk
Kronprins Frederik fortæller om sin...
bt.dk
FCM er danske mestre - Brøndby...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx