Af - 27/03-14 16:42

Captain America er superCaptain America er super

‘The Winter Soldier’ er en af de mest vellykkede film i Marvel-serien til dato.

Bildstrecke im Grossformat »

2’ere og 3’ere er i superheltegenren ofte mere underholdende film end de første, fordi man ikke behøver at bruge krudt på den skabelseshistorie, de fleste alligevel kender i forvejen, men kan springe direkte til det sjove.

Således også i ‘Captain America: The Winter Soldier’, der ikke er mange minutter gammel, før festen for alvor går i gang.

Og sikke en fest.

Indiana Jones går i James Bonds fodspor
Indiana Jones går i James Bonds fodspor

I forhold til andre Marvel-helte som den kradsbørstige Thor og dekadente Iron Man, kan Captain America virke lidt fersk, men ‘The Winter Soldier’ er faktisk en af de indtil nu bedste film i den igangværende Marvel Cinematic Universe-serie.

Plotmæssigt er filmen mere i familie med eksempelvis ‘Mission Impossible’ og ‘Bourne’-filmene end den gennemsnitlige superheltefilm.

Musikfilm du skal glæde dig til
Musikfilm du skal glæde dig til

Den retskafne kaptajn skal nemlig – udover den nye superskurk 'Winter Soldier' – også kæmpe kampe internt i S.H.I.E.L.D.’s rækker, hvor der er forrædere på spil, og intet er, som det ser ud.

‘The Winter Soldier’ er nok Marvels mest politiske film til dato, og selv om parallellerne til NSA’s overvågning og USA’s brug af droner bliver bøjet lidt rigeligt i neon, er der point for forsøget.

Triers nymfoman-film flopper stort i USA
Triers nymfoman-film flopper stort i USA

Og actionscenerne – som i sagens natur fylder en del – er der sandelig ikke ret meget i vejen med.

Captain America er en dejligt analog superhelt, der ikke benytter sig af high tech-gadgets, hvis han kan nøjes med sit skjold og oldschool øretæver, og instruktørerne har langt hen ad vejen foretrukket ‘rigtig’ action frem for overdreven brug af CGI.

Hipster-vampyrer brillerer trods blodfattigt plot
Hipster-vampyrer brillerer trods blodfattigt plot

Det klæder filmen, og så meget desto mere ærgerligt er det, at den store afsluttende scene minder – meget – om slutscenen i ‘Iron Man 3’.

Men det er kun en lille bule i skjoldet i en ellers meget vellykket film, hvor Scarlett Johansson i øvrigt brillerer så meget som Black Widow, at det ærlig talt er på tide, at hun får sin egen film.

Kærlighed i karry
Kærlighed i karry

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx