24/04-17 11:08

’Skam’ bliver til dansk teaterstykke: Se hvem der skal spille med’Skam’ bliver til dansk teaterstykke: Se hvem der skal spille med

Det er lykkedes københavner-teatret Aveny-T at sikre sig rettighederne til at opføre den hypede, norske teenageserie ’Skam’ som teaterstykke. Flere kendte skuespillerbørn står på rollelisten.

storybild

(Billede: NRK)

Er du allerede helt knust over, at ’Skam’ kører på sidste sæson, så får du her en god nyhed.

Københavner-teatret Aveny-T har nemlig sikret sig rettighederne til at opføre den hypede, norske teenageserie som teaterstykke med premiere på sæson 1 til efteråret.
Serien dukkede op på norsk tv i efteråret 2015 og er siden blevet et regulært fænomen, som rådyrkes ikke kun af teenagere, men også publikum langt over gymnasietidens udløbsdato.

'Skam'-skuespiller afslører: Jeg er single - men...
'Skam'-skuespiller afslører: Jeg er single - men...

Til at spille rollerne som gymnasieeleverne Noora, Eva, og hvad de ellers hedder, har Aveny-T fundet et hold af unge danske skuespillere, hvorfra du måske allerede kender Sylvester Byder, der er søn af skuespillerne Søren Byder og Anne Sofie Espersen, Lars Mikkelsen og Anette Støvelbæks søn Lue Støvelbæk og Ole Bornedals datter Fanny Bornedal, der sidste jul spillede en af hovedrollerne i DR1’s julekalender ’Den anden verden’.

- Det her er det største, jeg som teaterchef er lykkes med. Større end da jeg sikrede mig rettighederne til The Beatles-musik, lyder det begejstret fra teaterchef Jon Stephensen.

SKAM-skaberen: Derfor laver vi ikke flere sæsoner
SKAM-skaberen: Derfor laver vi ikke flere sæsoner

- Jeg er både stolt, ydmyg og taknemmelig over, at kvinden bag ’Skam’, Julie Andem og NRK’s Håkon Mosbæk, har vist mig denne tillid og givet teatret en enestående chance.”

Teaterudgaven vil følge de fire sæsoner af ’Skam’. Første opsætning, der har premiere den 15. september, vil derfor lægge ud med at følge Eva og hendes forhold til Jonas, ligesom man så det i serie-udgaven.
Den 6. april 2018 er der premiere på sæson 2 omhandlende Noora og William, og senere vil man så fortsætte med sæson 3 og 4.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nu bliver det alvor: Det skal...
bt.dk
Magnussens rival gør comeback: Får ny...
bt.dk
Dronningen rejser væk på ferie
bt.dk
'X Factor'-Andreas gennemgik...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx