Af - 09/02-14 21:01; Opdateret: 10/02-14 08:37

Arvingerne får os til at testamentere til velgørenhedArvingerne får os til at testamentere til velgørenhed

Arvingerne, DR's populære tv-serie, får danskerne til at skrive familiemedlemmerne ud af testamentet og i stedet give arvesølvet til velgørenhed.

storybild

Arvingerne, DR's populære tv-serie, får danskerne til at droppe familiemedlemmerne i testamentet og i stedet give penge, hus og båd til velgørenhed. (Billede: Polfoto)

Den onde arvestrid i DR's populære tv-serie Arvingerne, som søndag efter søndag lokker cirka to millioner danskere ind foran fjernsynet, får danskerne til at tænke over, hvad, der skal tilfalde hvem, når de engang dør.

Grum fejl i kommende afsnit af DR's Arvingerne
Grum fejl i kommende afsnit af DR's Arvingerne

Og hvor det normalt er børn eller andre familiemedlemmer, der skal have del i arven, kommer flere og flere danskere nu til den konklusion, at ingen skal have noget. I stedet giver de penge, hus, båd eller andet af værdi til velgørenhed. Simpelthen for at undgå bitre familiestridigheder som dem, der bliver skitseret søndag aften på DR 1 i Arvingerne.

-Vi kan mærke en øget interesse for at undersøge mulighederne for at oprette testamente til fordel for Hjerteforeningen. Helt konkret får vi flere telefoniske henvendelser med den slags spørgsmål, end vi plejer, siger marketingchef i Hjerteforeningen, Morten Jørgensen, til metroxpress.

Advokat: 'Arvingerne' har intet hold i virkeligheden
Advokat: 'Arvingerne' har intet hold i virkeligheden

Han understreger, at danskernes interesse for at testamentere i velgørenhedens tegn, siden første afsnit af Arvingerne blev vist den 1. januar 2014, er vokset.

- Vi kan selvfølgelig ikke entydigt sige, at det skyldes tv-serien Arvingerne, men interessen er helt bestemt steget. Og vi er meget glade for, at folk overvejer at betænke Hjerteforeningen i deres testamenter, siger Morten Jørgensen.

Også på de danske advokatkontorer, modtager man talrige henvendelser fra folk, som - efter DR's dramaserie har sat fokus på familiære arvestridigheder - ønsker at ændre arveforholdene i deres testamente.

Flere danskere fjerner deres børn fra testamentet
Flere danskere fjerner deres børn fra testamentet

- Det er en klart stigende tendens, sagde blandt andre familieadvokat hos Advodan Helsingør Lissen Bengtsen til metroxpress for tre uger siden.

Modtager ejendomme, biler og penge
Morten Jørgensen understreger over for metroxpress, at det er mange forskellige ting, som danskerne vælger at testamentere til Hjerteforeningen.

- Det kan selvfølgelig være penge, men ofte arver Hjerteforeningen også ejendomme, biler, værdipapirer og andet, der skal realiseres efterfølgende. Her kan vi mærke, at folk er trygge ved at efterlade ansvaret for, at dette sker på den bedste måde hos Hjerteforeningen, siger marketingchefen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Udstødt stjerne blev hyldet og lagt...
bt.dk
På onsdag ventes dommen:...
bt.dk
Superliga-stjerne har fået sit store...
bt.dk
50-årig verdensstjerne skal være far
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx