Af - 15/01-14 22:00; Opdateret: 16/01-14 00:22

TV3: En skrøne at reality-tv ødelægger din karriereTV3: En skrøne at reality-tv ødelægger din karriere

DR3's nye dokumentarserie 'Selvoptaget' gav i første afsnit det indtryk, at livet er svært for deltagerne, når reality-showet er forbi.

storybild

(Billede: Mogens Flindt)

Hvordan bliver man behandlet af TV3, når man er med i et reality-program? Vi ringede til TV3 og her forklarer pressechef Søren Hedman.

Hvordan forbereder I deltagerne, før I optager et program?
- Mange af de store programmer, som vi har på TV3, 'Paradise Hotel', 'Robinson' har kørt i mange sæsoner, så deltagerne er udmærket bevidst om, hvad det er for et program, de har tilmeldt sig. Så det bruger vi ikke så meget tid på at snakke med dem om. Vi kører selvfølgelig en psykologtest for at se, om de er rustet til den efterfølgende opmærksomhed, og der har vi da haft mange gennem tiden, som havde været fantastisk tv, men som var for ustabile.

Ulven Peter: Reality har kun givet succes
Ulven Peter: Reality har kun givet succes

Hvad så når optagelserne er slut?
- Hvis de for eksempel har været med i 'Paradise Hotel', hiver vi fat i dem, når de sætter foden på dansk jord. Vi taler med dem om deres oplevelser og tilbyder dem psykologhjælp. Mens programmet kører på tv, har vi en fast medarbejder til hver dag at forberede dem på aftenens afsnit og til at snakke med dem om, hvordan de skal håndtere eventuelle henvendelser fra medierne.

Kendis-krig: 'Håber du bliver ramt af et tog'
Kendis-krig: 'Håber du bliver ramt af et tog'


Hvornår cutter I forbindelsen?

- Aldrig. Vi vil jo nødig se en kommende tv-stjerne blive udklækket hos os og så blive hentet over til en anden tv-station. Så i første omgang har vi kontrakt på dem i cirka 12 måneder, hvor vi løbende taler med dem, og hvis de kontakter os efterfølgende, står vi gerne til rådighed for vejledning.

Joy: Jeg blotter mig fuldstændigt
Joy: Jeg blotter mig fuldstændigt

Man hører ofte klager over, at reality-tv ødelægger deres videre jobmuligheder. Giver I dem karriererådgivning?
- Nej, for det er ikke vores opgave. Men nu har jeg beskæftiget mig med over 1000 reality-deltagere siden 2001, og det er en skrøne, at man ikke kan få job bagefter. Der er helt sikkert nogle triste tilfælde, men det hænger også ofte sammen med den enkelte person.

DR3: Derfor bruger vi licens-kroner på reality-tv
DR3: Derfor bruger vi licens-kroner på reality-tv

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Rigmanden og entreprenøren Elon Musk...
bt.dk
Se billedet: 'Årgang 0'-Rachel med...
bt.dk
Kickstart foråret med sund mad: Lene...
bt.dk
Kim Walls forældre fortæller BT om...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx