Af Kenan Seeberg - 20/11-17 10:28

Hvilken skal du se? Her er årets tv-julekalendereHvilken skal du se? Her er årets tv-julekalendere

Julemåneden byder både på gensyn med gode gamle Pyrus og nisserne Hansi, Fritz og Günter samt et norsk familiedrama og et spritnyt juleventyr for de store børn og deres familier.

storybild

(Billede: NILS MEILVANG)

BT bringer her en oversigt over årets julekalendere på tv.

TINKAS JULEEVENTYR

I 'Tinkas juleeventyr', der at dømme ud fra de tre første afsnit ligner en tindrende seer-succes, lever pigen Tinka i nissernes parallelle verden med sin mor, Nille.

For 100 år siden brød nisserne med menneskernes verden, fordi menneskene stjal julestjernen, så nisserne ikke længere kunne lave sne. Så nisserne ødelagde tidsportalen ved at smadre de magiske spejle, så de aldrig mere skulle have noget at gøre med de onde mennesker. Men noget er under forandring og stor magi, fare og mysterier er i vente.

I menneskenes verden er teenageren Lasse netop flyttet langt ud på 'bøhlandet' til sin farmor sammen med sin far (Martin Bo Lindsten) og lillesøsteren Astrid, der spilles af charmetrolden Rosita Nellie Gjurup, der med garanti vil lægge landet for sine fødder i den rolle.

'Her stinker', skriver Lasse til vennerne inde i byen, mens han drømmer om at stikke af. Men gæt selv, hvem han snart støder på langt ude i den magiske skov.

Fra 1. december hver aften klokken 20.00 på TV2.

SNEFALD

På DR1 er der premiere på den anmelderroste norske julekalender, som DR har versioneret med danske stemmer. Serien i de klassiske 24 afsnit handler om den forældreløse Selma på ni år, som har været anbragt hos den strenge Ruth, siden hun var tre.

Men Selma har ét stort juleønske. Hun ønsker sig brændende en familie og skriver om sin umulige drøm i et brev til Julemanden, der modtager det i landsbyen Snefald, der ligger i et parallelt univers.

'Snefald' er et magisk, mystisk og humoristisk familie-drama om udvikling, venskab og det gode mod det onde med masser af julestemning.

Sendes fra 1. december og hver dag 19.30 på DR1.

RAMAJETTERNES JUL

Den ene af to nye julekalendere på Danmarks Radio med blandt andet Kristian Gintberg og Elliot Crosset-Hove.

Julemanden har fået stjålet sin computer, og derfor er julen i fare. Og så går den vilde jagt, hvor Ramajetterne bliver sendt ud med nye spor på redningsmission i Europa.

Fra 1. december og hver dag klokken 17.00 på DR Ramasjang.

KLASSENS JUL

Frederik finder ud af, at hans tætte veninde Josephine skal flytte, fordi hendes mor mener, at klassen har for store problemer. Og så går han i gang med sin tilsyneladende umulige mission; at skabe sammenhold, så Josefine kan blive.

Men en digital plageånd sætter grus i maskinen, og så har vi balladen i DRs nyproducerede julekalender for de mellemste og deres familier, der er afledt af Ultras populære serie om 'Klassen'.

Fra 1. december 17.40 hver dag på DR Ultra.

THE JULEKALENDER

TV 2s modne kanal TV-Charlie genudsender den mest populære voksen-julekalender gennem tiden, 'The Julekalender', af og med den geniale århusianske trio, 'De Nattergale'.

'Its hard to be a nissemand', men selvom man har set den masser af gange siden den blev sendt første gang i 1991, er det svært ikke at grine af Hansi, Fritz og Günters tossede mock-up mellem vestjysk og engelsk, når de skal finde nøglen til 'the playdåse', så det gamle ur kan blive trukket op, så overnissen Gammel Nok kan trække vejret igen.

Fra 1. december hver dag 20.25 på TV 2 Charlie.

PYRUS - ALLETIDERS NISSE.

Alle tiders Nisse er den anden omgang af TV2s mest populære julekalender-serie om nissen Pyrus, spillet af Jan Linnebjerg.

Det er elleve år siden den sidst blev sendt, og første gang blev den set af mere end 1,3 millioner hver gang.

I 24 afsnit rejser Pyrus sammen med nissseveninden Kandis ind i forskellige bøger for at finde ud af, hvad en rigtig nisse er. Alt i mens arkivaren (Jesper Klein), forsøger at redde arkivet fra at blive nedlagt og blive erstattet af en computer.

Fra 1. december hver eftermiddag 16.00 på TV2.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Bendtner matchvinder i Super Cup:...
bt.dk
Nyt forslag fra DF: Det er logik for...
bt.dk
Gunnvør Virgarsdóttir mistede sin mor...
bt.dk
Kæmpebøde til køreskole: Over 1800...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx