Af Mads Brandsen,Jeppe Pedersen - 31/12-17 08:38

DR piller populær vært af skærmenDR piller populær vært af skærmen

Det havde vi ikke regnet med.

Anders Grau

»Velkommen til Vejret på DR2 på en dag, hvor man gerne må give et trælår til enhver, der påstår, at der ikke findes dårligt vejr, men kun forkert påklædning. For i dag var det bare dårligt vejr. En kedelig, regnfuld og blæsende dag.«

Sådan lød det det 10. november, da komikeren Anders G. Jørgensen på sin vanlige pessimistiske facon bød velkommen til Vejret på DR2. Siden november har han forsøgt at sparke liv i vejrudsigterne og ofte gjort tykt nar af vejr-kollegerne på DR1 og TV 2, der bringer masser af seerbilleder og laver indslag om vejret fra det ganske, danske land.

Hele tiden har han delt vandene - med Politikens tv-anmelder Henrik Palle som en af de største fans.

'Med 'Vejret på DR 2' og Anders Grau har genren nået et zenit, der ikke har været besøgt, siden Henrik Voldborg og hans striktrøjer var på spil i æteren. Og det lo vi meget af den sommer.,' lød skudsmålet i en anmeldelse.

Men lillejuleaften var det slut med Vejret på DR2. Den sidste udsendelse ender med, at Anders Grau udvandrer og slet ikke får præsenteret julevejret, der - nærmest traditionen tro - ikke var prangende.

Anders G. Jørgensen er sendt på orlov, meddelte DR2 i et opslag på Facebook.

'Vores vært har således ved flere lejligheder, især her i julemåneden, optrådt med en meget negativ attitude som vi ikke tænker licensbetalerne er tjent med. Samtidig har der været et par uheldige episoder med smårapserier af bl.a. clips og toiletpapir fra arbejdspladsen og især en ikke autoriseret anskaffelse af en kontorstol skal nu granskes nærmere,' skriver tv-kanalen.

Planen er, at Anders G. Jørgensen vender tilbage til juni, hvor vejret, som DR2 skriver, formentlig er 'noget bedre'.

DR2s Facebook-side flyder over med ærgrelse fra seerne.

'Åh nej! Han er den bedste vejrvært nogensinde! Han var SÅ morsom, at man ligefrem glædede sig til vejrmeldingen! Håber Anders får en rigtig god og helsebringende jul og at han trods alt bevarer sin evne til aggressioner og smårapserier,' skriver Inga Søndergaard.

'Ærgerligt......Ærgerligt.....Har ikke hørt så ærlige vejrudsigter siden Erik Clausen for 30-40 år siden passede jobbet en enkelt dag og ærligt og redeligt udtalte: I morgen bliver det et værre lortevejr!!!,' skriver Poul Bentoft.

Andre, eksempelvis Charlotte Sten Jacobsen, mener, at lukningen af programmet må påvirke licensbetalingen.

'Æv æv - det kan I simpelthen ikke være bekendt!! Jeg vil have nedslag i min licens og vil samtidig starte en underskriftsindsamling!'

Danmarks bedste og mest ærlige vejrvært.

Et opslag delt af Anders Søby Hemmingsen (@andershemmingsendk) den

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Axelsen efter stærkt EM-comeback:...
bt.dk
Kvinde reddede to-årig dreng væk fra...
bt.dk
14-årig dreng død efter ulykke
bt.dk
16-årig dreng i kunstig koma efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx