Af - 19/08-14 10:50; Opdateret: 19/08-14 11:08

Dansk teater aflyses efter racisme-anklagerDansk teater aflyses efter racisme-anklager

Et projekt hvor artisterne sminkes, så de kan påtage sig en anden etnicitet, aflyses på svensk festival.

storybild

Budskabet i 'Med andre øjne' er, at man kan give deltagerne muligheden for at skifte etnicitet og dermed se verden gennem andre øjne. (Billede: PR-foto/medandreøjne.com)

Teaterkompagniet Global Stories mener selv, at man har lavet et projekt, der handler om mangfoldighed og inklusion, men i Sverige er man uenig og har derfor taget det danske indslag af plakaten.

Global Stories' projekt 'Med andre øjne' skulle vises frem på Malmøfestivalen. Konceptet er, at deltagerne med hjælp fra teaterfolk og makeup-artister bliver sminket, så de kan påtage sig en anden etnicitet - og dermed se verden med andre øjne. Men det er altså blevet for meget på den anden side af Øresund.

Kaldte minister for abe: Nu ryger eks-politiker i fængsel
Kaldte minister for abe: Nu ryger eks-politiker i fængsel

Berlingske skriver, at festivalledelsen har modtaget over 200 protestunderskrifter, ligesom festivalleder Pella Ström har fået omkring 30 klagemails. Pella Ström siger:

- 'Med andre øjne' skulle havde fundet sted søndag og i går som et af 1.300 programpunkter på den otte dage lange festival, men søndag aften besluttede festivalens ledelse at lytte til kritikken og aflyse projektet. Nogle har følt sig krænket, og dermed er programpunktet kommet til at handle om noget helt andet, end det i virkeligheden skulle handle om.

Banan-stunt var planlagt: Barcelona-stjerner træt af racisme
Banan-stunt var planlagt: Barcelona-stjerner træt af racisme

Derfor var han kontroversiel: Her er Langballes racistiske udtalelser
Derfor var han kontroversiel: Her er Langballes racistiske udtalelser

Kritikken går på, at det danske projekt handler om at gøre hvide mennesker til sorte. Selv om Pella Ström er enig i, at projektet formentlig ikke ville blive aflyst i Danmark, så siger hun, at man i Sverige er 'kommet meget længere i debatten om integration og ligestilling end i Danmark.'

Skuespiller Morten Nielsen, Global Stories, ærgrer sig over aflysningen.

- Kernen i 'Med andre øjne' er netop, at alle kan have glæde af at prøve et andet udseende. Det være sig etnisk eller kønsligt, fra mørk til lys, kvinde til mand eller omvendt, siger han til b.dk.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tiltalt for kokainkørsel: Medinas...
bt.dk
Danske Spil: Her kommer årets første...
bt.dk
Dramatiske scener: Storbrand på hotel...
bt.dk
Formodet 'pakkebombe-mand' sprængte...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx