Af - 13/04-17 10:20; Opdateret: 13/04-17 17:03

26 år efter historisk redning: Verdensberømt skib går til bunds26 år efter historisk redning: Verdensberømt skib går til bunds

Skibet Tamaroa, der blev berømt i bogen og filmen 'The Perfect Storm', vil inden for den næste uge være at finde på havets bund.

storybild

Det lykkedes ikke 'The Perfect Storm' at få bugt med redningsskibet Tamaora, der i 1991 blev brugt til at redde besætningerne fra en sejlbåd og en helikopter, der var nødstedt i usædvanligt kraftig storm ud for USA nordøstkyst.

I alt blev syv personer reddet, mens en ottende, et besætningsmedlem fra helikopteren, måtte lade livet.

Eddie Murphy ramt af stor tragedie
Eddie Murphy ramt af stor tragedie

Men nu må skibet overgive sig til havet. Ifølge nyhedsbureauet AP vil man nemlig nu, 26 år efter, sænke skibet for at skabe et kunstigt rev. Hvis alt går efter planen, skal det 76 år gamle skib sænkes den 18. april.

Forinden har man renset skibet fuldstændig for eventuelle farlige kemikalier.

Historien om Tamaora og ikke mindst fortællingen om The Perfect Storm var i sin tid en af de bedst sælgende bøger, ligesom filmen fra 2000 med både George Clooney og Marc Wahlberg på rollelisten også gik hen og blev en stor succes.

Hollywood-stjerne i kæmpe fiasko: Ny film solgte kun én billet
Hollywood-stjerne i kæmpe fiasko: Ny film solgte kun én billet

Baggrunden er en historisk storm ud for USAs nordøstkyst i 1991, hvor man målte nogle af de største bølger nogensinde på daværende tidspunkt. Tre orkaner mødtes, smeltede sammen og bragte et større antal skibe i seriøs havsnød.

Tamaoras historie går dog helt tilbage til Anden Verdenskrig, hvor det var en del af den amerikanske flåde. Siden tilbragte Tamaora flere årtier som redningsskib.

Ifølge AP har tidligere besætningsmedlemmer udtalt, at de glæder sig over, at skibet nu bliver en del af et kunstigt rev.

LÆS OGSÅ: Tør du se den nye trailer? Skrækindjagende dukke vender tilbage

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ekspertens bud: Så meget tjener prins...
bt.dk
5-årig dreng faldt ud af vindue
bt.dk
Republikansk medarbejder fyret:...
bt.dk
Mogens Palle afslører snedig plan:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx