Af Sebastian Kirk - 30/11-17 17:08

Disney afslører: Hun skal spille Mulan i ny spillefilmDisney afslører: Hun skal spille Mulan i ny spillefilm

Disney har castet en kinesisk skuespillerinde til rollen som Mulan i en kommende spillefilm.

storybild

Tegnefilmen 'Mulan' blev en stor succes, da Disney lancerede den i 1998. Godt 20 år senere kommer der en spillefilm.

Det er godt et år siden, Disney annoncerede, at en spillefilm baseret på tegnefilmen 'Mulan' fra 1998 er i støbeskeen.

Nu har studiet så langt om længe fundet ud af, hvem der skal vække den kvindelige kriger til live på det store lærred. Næsten 1.000 skuespillere har været i betragtning, men det er den kinesiske skuespiller Liu Yifei, også kendt som Crystal Liu, der har fået rollen. Det skriver Hollywood Reporter.

30-årige Liu Yifei er en af de mest populære skuespillerinder i Kina. I vesten er hun knap så kendt, men hun har figureret på rollelisterne i en række film, der også har haft succes på disse egne; herunder 'The Forbidden Kingdom' (Med Jackie Chan og Jet Li), 'White Vengeance', 'Outcast' (med Nicolas Cage og Hayden Christensen) og 'Ip Man 3'.

I 'Mulan' skal hun spille rollen som Hua Mulan, der trodser styret i Kina i det femte århundrede, hvor det kun er mænd, der må drage i krig. I tegnefilmen, der er baseret på en gammel kinesisk folkehistorie, klæder hun sig ud som en mand for at komme i hæren.

Da Disney sidste år offentliggjorde, at 'Mulan'-spillefilmen er på vej, blev der startet en online underskriftindsamling, der skulle overbevise Disney om, at hovedrollen skulle spilles af en kineser. Mere end 100.000 skrev under, og studiet har tilsyneladende lyttet til folkets krav.

På sociale medier er folk da også ellevilde.

'Jeg har gåsehud. Liu Yifei er vores perfekte Mulan,' skriver brugeren Anna Brisbin eksempelvis.

'Det er lidt hjerteskærende, hvor glad jeg er over, at Disney har castet en kinesisk kvinde til at spille en kinesisk kvinde,' supplerer brugeren neen.

Liu Yifei er til dels vokset op i New York og taler derfor flydende engelsk. Hun er desuden velbevandret i kinesisk kampsport, hvilket hun utvivlsomt vil gøre brug af i rollen som Mulan.

Liu Yifei er hidtil den eneste, der er bekræftet på rollelisten til 'Mulan'. Ellers er der ikke meget info ude om filmen, andet end at den bliver instrueret af Niki Caro, og at den får premiere i 2019.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kim blev ulovligt undersøgt af en...
bt.dk
Udfordrer Magnussen: Nu er hans...
bt.dk
LIGE NU: Person stukket ned ved...
bt.dk
Otte mænd fængslet efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx