Af - 09/01-15 21:01; Opdateret: 09/01-15 21:22

'X Factor'-Signe var udsendt i Afghanistan: Måtte indlægges på psyk'X Factor'-Signe var udsendt i Afghanistan: Måtte indlægges på psyk

Krigsveteranen Signe gik videre i 'X Factor'. Læs hendes vilde historie.

storybild

(Billede: DR)

Hun er bare 24 år, men hun har allerede en udsendelse i Afghanistan, en ophold på psykiatrisk hospital og nu - en 'X Factor'-deltagelse i rygsækken.

Et enigt dommerpanel sendte Signe direkte videre fra audition i Aarhus, og Thomas Blachmann gik endda så langt som til at kalde hende 'et kæmpetalent'.

Det var dog et tifælde, der fik Signe til at stille op i 'X Factor':

- Jeg lovede det til en veninde i en brandert for et år siden. Det er ellers ikke lige noget, der ligger til mig, men det er fedt at prøve noget andet, fortæller hun til metroxpress.

Spil med: Det store 'X Factor'-drukspil
Spil med: Det store 'X Factor'-drukspil

Mens mange andre unge på hendes alder har sabbatår, tager på jordomrejser og forsøger at finde drømmestudiet, har Signe altid været meget målrettet.

- Da jeg var 12 år, var min storebror var i hæren. Jeg syntes, han var den sejeste i verden, og han lærte mig at tage gasmaske på på tid og tage armbøjninger, så efter jeg havde været i praktik i forsvaret som 14-årig, besluttede jeg mig.

Lige inden hun fyldte 20, blev Signe udsendt til Afghanistan, hvilket havde været hendes store drøm.

- Det var for at gøre noget anderledes. Jeg har altid været en drengepige. Mine forældre vidste godt, at det var dét, jeg gerne ville. De har støttet mig meget, men det er selvfølgelig ikke fedt for pårørende, indrømmer hun.

TV: Unge Rafaela sætter Blachman på plads
TV: Unge Rafaela sætter Blachman på plads

Som hun fortæller i 'X Factor' endte udsendelsen med en indlæggelse på psykiatrisk hospital:

- Cirka et halvt år efter jeg kom hjem, begyndte jeg at få angstanfald. Jeg havde en depression som 15-årig, og måske dukkede det op igen, gætter hun på.

Hun endte med at være indlagt i to og en halv måned.

- Her fik jeg hjælp til at komme ovenpå. Jeg fik nogle strategier til at tackle, hvad jeg skal gøre, når jeg får det dårligt, men bare dét at snakke om det, hjælper også. Jeg har altid brugt musik, når jeg har haft det svært, og da jeg var indlagt, spillede jeg meget. Dem, jeg var indlagt med, var glade for det, og det betød meget for mig at få ros for noget, fortæller hun.

I dag er den 24-årige singlepige rask igen. Hun er dog ved at stoppe i forsvaret, men fremtidsdrømmen er ikke nødvendigvis at vinde 'X Factor':

- Det er ikke vigtigt for mig at vinde det hele, men det er en god måde at udfordre sig selv på og få anderledes oplevelser.

X Factor-Lina: Var bange for deltagere
X Factor-Lina: Var bange for deltagere

Hepper du på Signe i årets udgave af 'X Factor'?

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx