02/09-13 22:32

DR-producent giver efter for kritikDR-producent giver efter for kritik

Miso Film retter nu ind og giver bedre arbejdsvilkår.

storybild

AF og Producentforeningen har åbenbart ikke været enige om, hvordan fortolkningen af den nye seriefiktionsoverenskomst skulle være. Og det er de nu nået til enighed om, siger Nadia Kløvedal Reich. (Billede: Polfoto/arkiv)

Danmarks Radios producent, Miso Film, retter nu ind og giver tjekkisk arbejdskraft bedre arbejdsvilkår på produktionen af DR's stort anlagte drama-serie "1864".

Det er konklusionen efter dagens møde mellem Film- og TV-medarbejderens fagforening - FAF og Danmarks Radios producent, Miso FiIlm.

- Parterne er kommet til den konklusion, at de tjekkiske filmarbejdere er engageret på et andet grundlag end de danske filmarbejdere (?) Drøftelserne mundede ud i, at der foretages mindre justeringer af de tjekkiske filmarbejderes ansættelsesvilkår, lyder det i en fælles udtalelse til Kulturen på NEWS.

Hvad disser justeringer præcist går ud på, ønsker Miso Film ikke at oplyse til Kulturen på NEWS, ligesom producentselskabet ikke vil konkretisere hvilke forhold, de tjekkiske filmarbejdere har arbejdet under.

Dagens møde mellem Miso Film og FAF kom i stand efter, at Kulturen på NEWS i sidste uge kunne afsløre, at 20 procent af filmarbejderne på den 170 millioner kroner dyre produktion kommer fra Tjekkiet. De blev hentet til Fyn for at arbejde på DR's prestigeprojekt på en anden overenskomst end den danske - og vel at mærke på dårligere vilkår.

Men nu retter Miso Film altså ind og indvilliger i at give de mindst ni tjekkiske filmarbejdere bedre vilkår, så de svarer til de danske filmarbejderes. En udmelding Danmarks Radio tager til efterretning:

- FAF og Producentforeningen har åbenbart ikke været enige om, hvordan fortolkningen af den nye seriefiktionsoverenskomst skulle være. Og det er de nu nået til enighed om, siger Nadia Kløvedal Reich - redaktionschef for DR Drama.

I sidste uge kaldte Socialdemokraternes kulturordfører Mogens Jensen det for 'uacceptabelt', at de tjekkiske arbejdere ikke havde samme vilkår som de danske, mens Enhedslistens kulturordfører Jørgen Arbo-Bæhr har krævet en forklaring fra kulturminister Marianne Jelved (Rad.V.).

Kilde: TV 2 Nyhederne

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billedet: TV-ekspert raser over...
bt.dk
Historisk kro brændt ned til grunden
bt.dk
Kendt tv-ekspert boede på krisecenter...
bt.dk
Annette Heick: Er din kone blevet mand?
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx