Af - 01/01-15 14:50

Tømmermænds-tv: Her er filmen du IKKE må gå glip afTømmermænds-tv: Her er filmen du IKKE må gå glip af

Mange danskere tilbringer dagen foran tv'et på årets første dag - men hvad skal man se? Her er nogle kvalificerede forslag.

storybild

(Billede: Polfoto)

Mens kroppen kæmper med at ryste nattens begivenheder af sig, vælger mange at holde sig i ro på sofaen med fjernbetjeningen inden for rækkevidde.

Den 1. januar byder traditionen tro på et vælg af film på de danske tv-kanaler, men hvis hovedet ikke er klart nok til, at du kan vælge, har vi gjort det let for dig.

Metroxpress har bedt filmelsker og chefredaktør på filmmagasinet Ekko, Claus Christensen, om at finde de bedste spillefilm på dagens program.

TV-program droppet efter voldtægtsanklager
TV-program droppet efter voldtægtsanklager

Jagten (DR kl. 21)

- Den film, du ikke må gå glip af, er 'Jagten' af Thomas Vinterberg. Det er sådan her, han er allerbedst. Filmen er hans store comback efter 'Festen,' som handlede om incest. Her vender han tilbage til det tema og fortæller den omvendte historie - om hvordan det er, at have en falsk anklage om pædofili mod sig.

Olsen-banden deruda' (TV2 kl. 15.55)

- Olsen-banden er den perfekte film, når man har tømmermænd - den er tegneserieagtig og rigtig vittigt lavet.

- Handlingen er super aktuel. Det handler om elektronisk kriminalitet: Skurken Holm-Hansen er ved at hvidvaske penge via Verdensbanken, og her kommer vores bande på tværs. Det er også her, at Yvonnes nevø Georg vender tilbage og mener, at han skal være den nye leder af Olsen-banden, og Ove Sprogøe får kam til sit hår.

The Expendables (DR kl. 22.50)

- Med 'The Expendables' får man både biljagter og slagsmål, og det er de hårde drenge fra 80'erne, der er med. Filmen er instrueret af Sylvester Stallone. Man skal ikke forvente fint karakterskuespil, men det er et action-brag, der bare blæser igennem.

Tv-program chokerer: Mand lader sig spise af kæmpe slange
Tv-program chokerer: Mand lader sig spise af kæmpe slange

De fabelagtige Baker Boys (DR kl. 00.25)

- For dem som kan holde sig vågen, vil jeg godt slå et slag for 'De fabelagtige Baker Boys.'

- Det er brødrene Jeff og Beau Bridges, som danner en klaverduo, hvor de tager rundt og spiller på billige natklubber. Men der er grund til at bibringe lidt ekstra krydderi, så de beslutter sig for at ansætte en sangerinde, så de får 37 kvinder til en audition - den ene mere forfærdelig end den anden.

- De ansætter Michelle Pfeiffer, og hun oser jo af seksualitet. Hun gør showet mere spændende, men det sætter til gengæld gang i andre problemer. Filmen har en utrolig charme.

Jeg er SÅ ked af det: Teknikken drillede Mø i ikonisk tv-show
Jeg er SÅ ked af det: Teknikken drillede Mø i ikonisk tv-show

Hvad skal du se? Kom gerne med dit forslag i kommentarfeltet herunder.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx