Af Nadia Guldbæk Welch - 29/12-17 14:31; Opdateret: 29/12-17 14:50

Voldsomme beskyldninger mod Dr. Phil: Fik angiveligt sprut og stoffer inden tv-interviewsVoldsomme beskyldninger mod Dr. Phil: Fik angiveligt sprut og stoffer inden tv-interviews

Programmet 'Dr. Phil' er kendt verden over. Mange har set 67-årige Phillip McGraw, som er tv-værtens borgerlige navn, hjælpe mennesker med alverdens problemer. Nu har nogle særdeles hårde beskyldninger mod programmet set dagens lys.

storybild

Nogle voldsomme anklager har ramt særligt folkene bag Dr.Phil-programmerne. (Billede: NINA PROMMER)

Flere tidligere deltagere beskylder nu folkene bag programmet for at gå for langt i jagten på seere, skriver Stat News og Boston Globe.

En af dem er den i dag 32-årige Todd Herzog, der deltog tilbage i 2013.

Han havde et alkoholproblem, og han forklarer nu, hvordan han dengang blev fløjet til LA, hvor han skulle bo på hotel i to dage, inden programmet skulle optages.

Han fortæller, at han var ædru, da han tog ind på sættet. Her ventede der ham dog ifølge eget udsagt en flaske Smirnoff vodka, og han kunne ikke modstå fristelsen. Han drak den, og da hans promille blev målt i programmet, var den tre gange det tilladte i forhold til at køre bil.

»I dag har jeg drukket en hel flaske vodka,« fortalte Todd Herzog dengang på scenen. Han var så fuld, at han måtte bæres på scenen.

Derudover fik han inden optagelserne en Xanax til at 'dulme nerverne', hævder han.

»Jeg er med på, at det er et tv-program, og at de gerne vil vise min smerte. Men hvad var der sket, hvis jeg var død undervejs? Det er skræmmende,« siger Todd Herzog, der dog også fortæller, at han er taknemmelig for den hjælp han har fået gennem programmet efterfølgende.

Flere beskylder Dr. Phil

Todd Herzog er ikke den eneste, der beskylder menneskerne bag programmet for at hjælpe deltagerne hvad angår stoffer.

Marianne Smith, hvis niece Jordan deltog i 2012, hævder, at en af showets producere fortalte, hvor de kunne skaffe heroin til den afhængige niece. Hun hævder desuden, at Jordan ikke blev tilset i de to dage, hun ventede inden optagelserne.

En lignende beskyldning kommer Joelle King-Parrish med. Hendes gravide og heroin-afhængige datter Kaitlin var med i programmet i 2016. Joelle King-Parrish påstår, at hendes datter ikke fik hjælp.

I stedet fik de fra personalet angiveligt besked på 'selv at ordne det', men efter et forgæves besøg på hospitalet, hvor de ikke fik hjælp, skulle nogle fra personalet angiveligt have hjulpet med at finde heroin for at dulme Kaitlins abstinenser. Efterfølgende blev der vist en video af jagten på stofferne i programmet.

Afviser blankt

Phillip McGraw har ikke ønsket at stille op til interview. Martin Greenberg, der også er psykolog og arbejder på programmet fortæller, at gæster aldrig har fået alkohol, personalet har heller ikke hjulpet dem med at skaffe stoffer, og han kalder beskyldningerne for løgn.

»Misbrugere er kendt for at lyve og være undvigende. Men hvis de er i risiko-zonen, når de ankommer, har de været det, inden de kom (til programmet, red.). Den eneste ændring er, at de er et skridt tættere på at få hjælp. Hjælp, de formentlig ikke har været i nærheden af at have råd til,« lyder det fra Martin Greenberg i en meddelelse.

Han understreger, at alle gæster får medicinsk rådgivning hele tiden, og kommer de i en situation, hvor de skal have særlig hjælp eller rådgivning, bliver der fløjet personer fra et behandlingscenter til Los Angeles.

Han fortæller desuden, at det er korrekt, at videoen af Kaitlin blev optaget, men at der blot var tale om, at fotografen dokumenterede 'den naturlige opførsel, hun så, og som havde fundet sted, uanset om hun (fotografen, red.) havde været der eller ej.'

Dr. Phil-programmerne startede tilbage i 2002, og privat er tv-værten gift med Robin McGraw, der er fast tilskuer i studiet.

Har du hørt nytårsafsnittet af BTMX-podcasten 'Vi elsker clickbait'? Download den gratis i iTunes eller lyt med her:

 

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Zorniger om lille matchbold: 'Det her...
bt.dk
Chelsea Clinton og Ivanka Trump var...
bt.dk
Forløst Brøndby-helt: 'Det her er et...
bt.dk
Mytedræber: Hjælper udstrækning efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx