Af - 23/10-14 07:42; Opdateret: 23/10-14 08:10

'Knæk Cancer': Først den 17. million går til kampen mod kræft'Knæk Cancer': Først den 17. million går til kampen mod kræft

Hvis alt går som forventet, vil danskerne igen i år sende vel over 100 millioner kroner til Kræftens Bekæmpelse. Men en dyr afvikling af ‘Knæk Cancer’ betød, at de første 16 indsamlede millioner sidste år gik til regninger.

storybild

Holdet på det store 'Knæk Cancer' Live-event i 2013. (Billede: Polfoto/arkiv)

I denne uge hiver danskerne pungen op af lommen og giver penge i den gode sags tjeneste i forbindelse med ‘Knæk Cancer’.

De seneste to år har den ugelange event formået at indsamle over 100 millioner kroner til kampen mod kræft. Men hvad de giveglade danskerne ikke får oplyst er, at et større millionbeløb går til produktion, indsamlingsaktiviteter, eksterne konsulenter og gevinstafgift.

Samlet kunne man i 2013 notere omkostninger for 15,7 millioner kroner, som blev trukket fra det indsamlede beløb. Det ser man dog ikke noget odiøst i hos TV 2, der lørdag aften rydder sendefladen for indsamlingen.

- Det er en helt almindelig procedure ved indsamlingsshows. Vi sender ‘Knæk Cancer’ en hel uge, og derfor har både vi og Kræftens Bekæmpelse nogle ekstraordinære udgifter, siger TV 2’s event- og udviklingschef og TV 2-chef på 'Knæk Cancer' Ulla Pors Nielsen.

- Pengene går til ‘Knæk Cancer’, som for at tjene de penge har nogle udgifter. Det tror jeg ikke kommer som en overraskelse for nogen, uddyber hun.

Bør TV2 ikke selv betale produktionsomkostningerne?

- TV 2 lægger faktisk allerede rigtig mange penge. Alle TV 2-medarbejdere, der arbejder med ‘Knæk Cancer’, er betalt af TV 2 og ikke det indsamlede beløb. Vi betaler også selv en stor del af de cancer-dokumentarer, der vises i ugens løb. Vi gør ikke tallet op for, hvor meget vi betaler hos TV 2, men det er et kæmpe beløb, siger hun og understreger, at det er ekstraordinære produktionsomkostninger, der bliver trukket fra det indsamlede beløb.

Pumper mod cancer: Pigernes sved støtter kræftramte
Pumper mod cancer: Pigernes sved støtter kræftramte

Danskerne gav kæmpebeløb til cancer-kamp
Danskerne gav kæmpebeløb til cancer-kamp

Hvorfor oplyser man ikke undervejs i showet, at små 16 millioner indsamlede kroner vil gå til omkostninger?

- Det tror jeg, at seerne er fuldkommen ligeglade med. De vil se et fantastisk show og give penge til kræftforskning, og det er også det, de gør. Vi oplyser ikke omkostningerne i showet, men man kan læse regnskaberne på nettet både fra første og andet år af ‘Knæk Cancer’.

Sådan bruges dine støttekroner mod kræft
Sådan bruges dine støttekroner mod kræft

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sjællandsk kvinde vandt endelig: 'Jeg...
bt.dk
Supermarked røvet: Gerningsmanden...
bt.dk
Rystende teori om spøgelsesflyet: 'Vi...
bt.dk
Blomsterhandler om Kronprinsen: Det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx