Af THOMAS BRUNSTRØM - 27/04-17 08:17

Galskaben fortsætter i galaksenGalskaben fortsætter i galaksen

‘Guardians of the Galaxy Vol. 2’ når ikke helt 1’erens niveau, men er stadig både sjov, charmerende og lige tilpas plat.

storybild

Historien i Guardians of the Galaxy Vol. 2 er en smule forceret, men filmen er stadig fyldt med gode ideer, et sejt soundtrack og gak og løjer.

En af ‘Guardians of the Galaxy’s mange kvaliteter var, at den var så overraskende. Lige som Marvel-universet var ved at blive om ikke forudsigeligt, så i hvert fald meget velkendt, dukkede en skør film op befolket af en smart-ass med old-school musiksmag, en grøn dame, en vaskebjørn med en beskidt mund og et talende træ med et, bevares, beskedent ordforråd.

‘Guardians of the Galaxy Vol. 2’ har så til gengæld gensynets glæde på sin side, men den skal alligevel kæmpe lidt hårdere for at være rigtig, rigtig god. Det lykkes kun næsten.

Især den første time er virkelig god. Filmens tone bliver slå- et an i en fremragende åbningssekvens med både cool musik og en fin præsentation af den ‘nye’ karakter Baby Groot, og det står hurtigt klart, at ‘Guardians of the Galaxy Vol. 2’ bestemt ikke er løbet tør for gode ideer, popkulturelle referencer eller replikker, der er lige i grænselandet mellem superplatte og virkelig clever.

Især Drax the Destroyer (wrestleren Dave Bautista), der i sjælden grad siger lige præ- cis, hvad han tænker, render med de fleste guldkorn. Da historien for alvor går i gang, er det dog som om, det hele bliver en smule forceret.

McDonalds nye uniformer vækker opsigt: Ligner noget fra en Sci-Fi film
McDonalds nye uniformer vækker opsigt: Ligner noget fra en Sci-Fi film

Et par jokes falder helt til jorden, den store overraskelse er ikke rigtig overraskende, og slutningen virker en smule flad – der er sågar noget med en bombe med et stort display, der tæller nedad, hvilket virker overraskende bedaget i en film, der ellers har virkelig mange gode ideer. Når det så er sagt, er ‘Guardians of the Galaxy Vol. 2’ slet, slet ikke dårlig. Den er bare ikke genial.

Efter tragisk ulykke: Her er billedet, der får alle til at græde
Efter tragisk ulykke: Her er billedet, der får alle til at græde

Og hvis du har set 1’eren, skal du selvfølgelig se den. Hvis du har set de andre Marvel-film, skal du også se den. Og hvis du bare godt kan lide gak og løjer, talende træer og et sejt soundtrack, skal du sandelig også se den.

Bliv i øvrigt endelig hængende, til lyset bliver tændt i salen. Symptomatisk for filmens tone er der ikke som i de andre Marvel-film en ekstra scene efter filmen – men fem ekstra scener!

Instruktør: James Gunn
Med: Chris Pratt, Zoe
Saldana

4/6 stjerner

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vandt 15 millioner i Lotto: Nu har...
bt.dk
Astana-dansker om lukningssnak: 'Det...
bt.dk
Medie: Kylie Jenner har sørget for,...
bt.dk
DMI: Vejret bliver endnu værre - her...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx