Af - 12/10-16 12:06; Opdateret: 12/10-16 16:25

Ekspert: Denne skuespiller er oplagt til at erstatte Lie Kaas som Carl MørckEkspert: Denne skuespiller er oplagt til at erstatte Lie Kaas som Carl Mørck

Jussi Adler-Olsen har i et nyt interview meddelt, at Nikolaj Lie Kaas er færdig som politimanden Carl Mørck. Filmekspert kalder det en dum beslutning ud fra et økonomisk synspunkt.

Bildstrecke im Grossformat »

- Han er en fremragende skuespiller, jeg havde bare ventet noget andet. Han kan selvfølgelig ikke gøre for, at han bliver instrueret på den måde. Jeg kan stadig rigtig godt lide ham. Han er en sympatisk skuespiller, der kan spille på mange strenge. Det var nok bare ikke den rigtige rolle for ham.

Sådan lyder det fra forfatter Jussi Adler-Olsen i et nyt interview i Her&Nu om Nikolaj Lie Kaas' og hans rolle som Carl Mørck i den populære 'Afdeling Q'-serie.

Jussi Adler-Olsen har fra begyndelsen været utilfreds med Zentropas filmatisering af bøgerne, og når de næste år er færdige med at lave den fjerde i rækken, 'Journal 64', er Nikolaj Lie Kaas færdig. Jussi Adler-Olsen vil have en ny Carl Mørck.

- Ud fra et forretningsmæssigt synspunkt, er det ikke særlig smart at skifte ud på hovedpersonerne, vurderer filmanmelder Casper Christensen fra filmnoerden.dk.

Jussi Adler Olsen fyrer Nikolaj Lie Kaas: 'Jeg havde forventet noget andet'
Jussi Adler Olsen fyrer Nikolaj Lie Kaas: 'Jeg havde forventet noget andet'

- Du bruger fire film på at etablere skuespillere, et univers og en tone. Når du skifter hele holdet fra Zentropa ud med Nordisk Film, vil alt komme til at se anderledes ud. Man kan gøre det med 'Batman' og 'James Bond', hvor selve figuren er større end skuespillerne, men jeg tror i dette tilfælde, at det vil være svært at få det til at spille ordentligt.

Casper Christensen påpeger dog, at selvom det kan gå ud over salget af biografbilletter, kan det give et boost for filmenes kunstneriske kvaliteter, som han indtil videre ikke har været særlig imponeret over.

- Jeg har hele tiden syntes, at de var for dumme. De er alt for lette at forstå, så jeg er enig med Jussi om, at manuskripterne simpelthen ikke har været gode nok. Den fjerde film bliver formentlig også en stor succes - så er det måske også fint at lade andre få chancen. Selvfølgelig kan filmene blive dårligere, men de kan også sagtens blive bedre.

Sådan blev Nikolaj Lie Kaas Danmarks bedste skuespiller
Sådan blev Nikolaj Lie Kaas Danmarks bedste skuespiller

Hvem kunne du se i rollen som Carl Mørck i stedet for Nikolaj Lie Kaas?

- Den første, der springer frem i hovedet, er nok Ulrich Thomsen. Han har nogle djævle inden i sig, som jeg tror vil passe rigtig godt til karakteren. Han vil nok kunne gøre det lidt mørkere og lidt mere ondskabsfuldt end Nikolaj Lie Kaas har gjort indenfor universet. Jeg ved ikke, om han har tid eller lyst, men han var den første, jeg tænkte på.

Metroxpress venter på svar fra Ulrich Thomsen.

TILFØJELSE: Jussi Adler-Olsen skriver i en mail til metroxpress, at Nikolaj Lie Kaas ikke nødvendigvis er færdig som Carl Mørck. Læs mere HER.


LÆS OGSÅ: TV: Nikolaj Lie Kaas svarer på Facebook-beskeder: Få dog smag!

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx