Af - 11/09-13 14:55; Opdateret: 11/09-13 16:01

Stjernerne fra 'Rita': Sådan var vores skoletidStjernerne fra 'Rita': Sådan var vores skoletid

I aften går et nyt skoleår i gang på Islevgård Skole, når TV 2 har premiere på anden sæson af tv-serien 'Rita'. Vi har spurgt fire kendte ansigter fra 'Rita'-holdet, hvordan de egentlig selv husker deres skoletid.

storybild

Rita er tilbage på TV 2 i aften. Og i den nye sæson af serien får hun en kollega, Jonas, som nok skal gøre skoleåret ... interessant. (Billede: TV 2)

Mille Dinesen
Spiller titelrollen som Rita
- Det var overordnet en fed tid. Jeg skiftede skole i 7. klasse, fordi jeg gerne ville lære noget, og mødte nogle lærere, som var ambitiøse, engagerede og respektfulde. Og det gør jo, at man som elev får lyst til at lave sine lektier. Hvis man har en lærer, der er nørdet omkring sit fag, smitter det jo – ligegyldigt hvad det er. Til gengæld var jeg blevet så skoletræt af at lave lektier og stræberi, at jeg tog den lidt med ro, da jeg kom i gymnasiet. Der havde vi vores egen teatertrup, og det syntes jeg var meget sjovere.

Lars Kaalund
Instruktør på serien
- Jeg var ikke ham, der sad mest stille i klassen ... Men jeg tror, jeg havde den allerkraftigste reaktion på det, da jeg gik ud af skolen. Det var følelsen af, at 'jeg kunne jo bare have sagt fra'. Jeg gik jo i skole i 70'erne, og man gjorde bare, hvad der blev sagt. Så jeg havde også en følelse af, at jeg var blevet snydt og manipuleret til at tro på en autoritet. Men altså … jeg havde det også skidesjovt og var glad for min klasse, men det meste af tiden brugte jeg på at glæde mig til frikvarteret.

LÆS OGSÅ: Sex på toilettet? Nej, det var den gamle Rita

Ellen Hillingsø

Spiller Ritas kollega Helle
- Jeg var altså ret vild med at gå i skole. Jeg har altid været en videbegærlig nørd. Jeg elsker at tilegne mig viden, og det gør jeg stadigvæk. Men det kræver noget tid, og som jeg siger til mine børn: 'Hvis I vil være rigtig gode til noget, skal I også turde at være rigtig dårlige'. Hvis vi ikke tør læne os op ad skandalen, så udvikler vi os aldrig.

Alexandre Willaume
Spiller Jonas, ny lærer på skolen
- Det var sgu lidt turbulent. Men mellem 3. og 4. klasse skiftede jeg til en anden skole, hvor jeg mødte en rigtig 'Rita-lærer', som fandme hed Vita, for at det ikke skal være løgn. Hun forstod, at børn er forskellige. Der er nogle, der skal klatre på væggene, og der er nogle, der skal sidde stille og lave perleplader. Det er ikke udtryk for intelligens, det er et spørgsmål om, hvordan du lærer ting. Hun tog mig oppefra og ned og sagde 'det er fint nok, du ikke kan sidde stille, men det skal du. Men kan vi give dig 10 minutter, hvor du lige løber rundt om skolen og så kommer op igen?'

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Lægen sagde, han aldrig kom til at...
bt.dk
Ny gade til dine børns barndom? Nu...
bt.dk
De små hyldede Frederik: Men deres...
bt.dk
Dårligst af alle: Helt og aldeles...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx