Af - 26/04-17 18:19; Opdateret: 26/04-17 18:35

Amerikanske skoler advarer forældre mod ny Netflix-serie - kan inspirere til selvmordAmerikanske skoler advarer forældre mod ny Netflix-serie - kan inspirere til selvmord

Skoler i USA er bekymrede for, om ny Netflix-serie inspirerer unge til at begå selvmord. Derfor har de nu sendt breve ud til elevernes forældre for at advare mod den populære serie.

Bildstrecke im Grossformat »

Skoler i USA advarer mod en ny Netflix-serie, som i øjeblikket storhitter blandt de unge.

Det skriver det amerikanske medie ABC News.

Der er tale om Netflix-serien '13 Reasons Why' (i Danmark: Døde piger lyver ikke), der er baseret på den populære ungdomsroman af samme navn skrevet af den amerikanske forfatter Jay Asher.

Serien handler om den 16-årige gymnasielev Hannah Baker, der tager sit eget liv. Hun efterlader sig 13 kassettebånd, hvorpå hun fortæller om de 13 personer, der har medvirket til, at hun ikke har lyst til at leve længere.

Men den populære serie har vakt bekymring på flere skoler i USA, fordi den indeholder voldsomme scener, og er meget detaljeret i sin fremstilling. Derfor har man nu sendt breve ud til elevernes forældre for at advare mod serien.

Bare rolig - derfor kan du gå Netflix-amok med god samvittighed
Bare rolig - derfor kan du gå Netflix-amok med god samvittighed

'Selvom serien er fiktiv, er den ekstremt grafisk og inkluderer flere voldtægtsscener, hvilket giver anledning til bekymring omkring den følelsesmæssige sikkerhed hos dem, der ser serien,' står der ifølge ABC News i det brev, som er sendt ud til elevers forældre på 11 forskellige skoler i den amerikanske by Montclair i New Jersey.

Også på privatskolen Ethical Culture Fieldston School, der ligger i New York, har man sendt brev ud til elevernes forældre, fordi mange af de yngre studerende har set serien.

'Mens showets producere hævder, at deres intention med serien er at skabe dialog omkring mobning og selvmord, har flere eksperter udtrykt dyb bekymring for, om serien romantiserer selvmord. De er bekymrede for, om det kan påvirke sårbare børn.'

Efter Netflix-seriens premiere den 31. marts 2017 har flere organisationer også udtrykt samme bekymring for, om serien opfordrer til selvmord. Serien kritiseres især for at vise meget detaljeret, hvordan hovedpersonen tager sit eget liv.

Endelig! Nu dropper Netflix denne irriterende funktion
Endelig! Nu dropper Netflix denne irriterende funktion

Dog har '13 Reasons Why' også høstet ros for at bringe alvorlige emner såsom selvmord, mobning og voldtægt op til dialog.

Det er den amerikanske sangerinde og skuespiller Selena Gomez, der er executive producer på serien.

De anbefales, at unge under 15 år ikke ser serien. Desuden indledes flere af afsnittene med en advarsel om stødende indhold.

LÆS OGSÅ: Taber sig mens han ser Netflix: Carsten har fundet verdens bedste slankekur

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Team Danmark-direktør er skuffet over...
bt.dk
Kvinde dræbt i trafikulykke
bt.dk
Dansk rejsebureau konkurs: Nu er der...
bt.dk
Vildt OL-drama: Storfavoritter var...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx