Af Thomas Brunstrøm - 19/03-15 07:00

FILMANMELDELSE: Fattigmands-‘Hunger Games’FILMANMELDELSE: Fattigmands-‘Hunger Games’

Anden del af ungdoms-science fiction-sagaen ‘Divergent’ formår ikke at hæve sig over det middelmådige.

storybild

'Insurgent'
Instruktør: Robert Schwentke.
Medvirkende: Shailene Woodley, Theo James
3/6

Nye seere kan virkelig ikke begynde her. Hvis man ikke har set ‘Divergent’ fra sidste år, vil man have svært ved at hitte rede i historien om divergenter, faktionsløse, skytsengle, pacifister, puritanere og mange andre typer.

Benævnte ‘Divergent’ introducerede et dystert fremtidsunivers, hvor menneskeheden er isoleret i Chicago og inddelt i fem nøje adskilte befolkningsgrupper. Systemet truer dog med at bryde sammen, da det viser sig, at den unge Tris Prior er en såkaldt divergent – der har alle gruppers egenskaber på én gang.

I betragtning af i hvor høj grad filmen handlede om at være anderledes, var ‘Divergent’ påfaldende ordinær, og det samme gør sig desværre gældende med ‘Insurgent’.

Meget af handlingen – der kredser om en mystisk kasse, som kun Tris kan åbne – går ud på, at Tris skal igennem forskellige simulationer. Og simulationer er bare ikke så nervepirrende som ting… der faktisk sker i virkeligheden.

Det afgørende problem er dog, at selv om Shailene Woodley bestemt er en interessant skuespiller, så er hendes karakter ikke særligt spændende. Det er der faktisk ikke ret mange i filmen, der er, selv om respekterede stjerner som Kate Winslet, Naomi Watts og Octavia Spencer dukker op i små roller.

Den forræderiske Peter (spillet af Miles Teller, kendt fra ‘Whiplash’) er med afstand den mest interessante type i filmen, men har højst et kvarters tid på lærredet.

I afdelingen for postapokalyptiske ungdoms-science fiction-film om en gruppe unge, der gør oprør mod et totalitært system er ‘Divergent’-serien højst den tredjebedste på markedet lige nu. Universet og grundplottet er ikke i nærheden af at være lige så interessant som ‘Hunger Games’, og den er ikke så elementært spændende som ‘Maze Runner’. thomas brunstrøm

LÆS OGSÅ: FILMANMELDELSE: Pastelfarvet kedsomhed

LÆS OGSÅ: FILMANMELDELSE: Alene i vildmarken

LÆS OGSÅ: FILMANMELDELSE: Danmark i krig

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Lægger op til ny kæmpe fight:...
bt.dk
Skal du vælge den dyre bilvask i...
bt.dk
DMI: Nu bliver vejret helt anderledes
bt.dk
Eksperter: Valget i Rusland er et...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx